perjantai 19. heinäkuuta 2013

Sukkasatoa jo heinäkuussa


Malli: Lebowski- sukat, Tour de Sock 2013 - malleja
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,25mm Knit pro sukkapuikot
Fiilis: leppoisa, kuten esikuvallaan Big Lebowskilla
Nämä sukat olivat todella nopeat tehdä, kuten Tourille osallistunut neulojakaverini kehui! Kiinnostuin näistä hienon kantapään vuoksi. Sen neulominen olikin taas ongelmanratkaisua parhaimmillaan - siis intarsiaa. Sanotaanko vain, että toinen sujui paremmin kuin ensimmäinen. Osasin tehdä siihen tarpeeksi pitkät " kerät" joista neuloa. Nämä ovat aika mukavat jalassa, mitä nyt sileä kantalapu ei istu aivain yhtä hyvin kuin vahvistettu. Ovat varmasti komeat vaikka puukengissä tai pistokkaissa, joissa kantapään  kuvio vilkkuu. 


Lanka: Regia Garden Effects väri 03306
Puikot:  2,25mm Knit pro sukkapuikot
Malli: Oma toe-up, tässä 64s ympärysmitta 
Matkanueleena Japanissa mukana: neulottu valmiiksi Suomessa 

Tällä Japanin matkallani en olisi tarvinnut matkaneuletta. Miksikö? Ei vain ollut aika tai energiaa neulomiseen. Sen sijaan rantaloma, josa illat kuluvat leppoisaaan tahtiin - siellä se neule on paikalaan. Lentokoneessa ja kentälä neulominen voi olla paikallaan jos vaihdot ovat pitkät ja aikataulu on inhimillinen. Mutta väsyneenä, ahkerasti asioita järjestelevänä matkalaisena parasta rentoutumista on usein vain katsoa elokuvaa tai lukea.  Neuleen esille ottaminen ja neuleeseen keskittyminen ovat olleet parilla viime matkalani aivan liian vaativia ponnistuksia. 

Juna- ja automatkoilla taasen on helppoa ja mukavaa neuloa - näille lähden usein ihan "ihmisten aikoihin" eikä väsymys paina. 

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihania sukkia! :)

Sanna kirjoitti...

Kauniita sukkia! Varsinkin nuo Lebowskit on upeat!

Tanja kirjoitti...

Upea toteutus Lebowski-sukista!

Tytti kirjoitti...

Mahtavat Lebowskit!

Pitko kirjoitti...

Raikasta raitaa! :)