sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Pine tree socks

Malli: Pine tree Socks, Katherine Misegades (linkki ravelryyn)
Lanka :Novita Nalle, n. 75g

Nämä sukat valmistuivat jo viime vuoden puolella, mutta pääsivät nyt esittelyyn. Olen aina pitänyt lehdistä ja puista kuvioiaiheena. Näissä sukissa on kaunis "puu" koristeena, joten ne pääsivät heti löydyttyään Ravelryn jonoon. Ravelry on oikeasti kätevä: malleja keräillessäni ja lankavarastoa kartoitaessani olen onnistunut jopa neulomaan varastosta olevista langoista. Niitä lankoja nimittäin on ihan kotitarpeiksi saakka. Parillekin neulojalle.
Epäröin osallistua lankahamsteri-tempauksiin, sillä pelkään että "pakon edessä" en osaakaan neuloa mitään kivaa ja neulon vain patalappuja. Olenkin Ravelryn avulla löytänyt ihan uuden ilon, kun pystyn yhdistämään mielenkiintoisen uuden mallin jo varastosta löytyvään lankaan.

Malli on silmukantarkka - kaaviossa on tosiaan joka ikinen tämän sukan silmukka! Varsin helppo neuloa, ja kantapää oli kerrassaan uutuus: Silmukoita lisätään kantapään "reunoissa" ja lopulta tehdään kantapää edestakaisin neuloen, kavennukset kuten Suomen suosituimmassa kantapäässä. ( Joku lukija ehkä tietääkin mistä kantapäästä on kyse?) Mallikuvio tulee aivan alas asti ja vetää mukavasti sukkaa kasaan, joten nämä ovat hyvin istuvat. Pienijalkaisena neuloin jalkaterään vain yhden mallikerran verran.

Sukkien kuvaaminen oli taas kerran hankalaa: koetin olla daideellinen jalat seinällä. Olisikohan jo sukanpingottimien aika?

Alla seuraava työ: EPS*- menetelmällä toteutettu pusero. Vielä kaula-aukon viimeistely ja hiukan päättelyä, niin tätä ehkä kehtaa esitellä tarkemmin. * Elizabeth Zimmermannin Percentage l. prosentti-ohjeen mukaan tehty, löytyy mm. Knitting around- kirjasta

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Oi miten kauniit sukat! Ihan uusi malli minulle, täytyykin mennä laittamaan se jonon jatkoksi Ravelryssä. :-)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Terhi! Sirommasa jalassa nämä näytäisivät varmasti vielä paremmilta. Samalla suunnittelijalla on muitakin aika kivoja malleja, klassisia gansey-kuvioita hyödyntäen.