perjantai 23. tammikuuta 2009

Väliaikatietoja

Ajattelin päivittää neuleprosessejani - muuten voi käydä niin, että valmista odotellaan vielä viikkoja. Ihastuin Rowanin Purelife Organic Wool Collection - malleihin ihan ensinäkemältä. Suosittelen tutustumaan omalla riskillä Colourwayn sivuilla, jossa pikku kuvin on liitetty herttaiset kuvaukset mallieista ja langan menekki. Rowanin organic wool -langat ovatkin luomua aidoilla kasviväreillä värjättyjä, miltä kuulostaisi vaikkapa sipulin kuorilla värjätty lanka?

Minulla on kirjasesta työn alla simppeli "liivijakku" Coriander. Lankana on suosikkilankani, Nalle "kivenharmaana". Toivon tästä kivaa lisää työpukeutumiseen. Vielä on matkaa etukappaleessa jäljellä, ja viimeistelyn lisäksi tehdään neulottu vyö. Näin simppeliä pintaneuletta tehdessä kädet joutuvat koville, kun taukoja ei tule. Niinpä aloitin suuremmalla puikkoikoolla tehtävän projektin. Ajatuksena on, että kahden erilaisen neuleen välillä vaihtelemalla kädet rasittuisivat tasaisemmin.

Tämä projekti näyttää kovasti neulotulta kaurapuurolta. Langan ostin toiselta neulojalta, kun halvalla sai. On aika hauska sattuma, että minulla on ohjeen mukaiset langat jo kahteen projektiin tästä Interweavesta. Väri ei ehkä ole ykkösvalintani, mutta kuitenkin kiva ja langan tuntu hyvä. Langassa on villaa reilu 50 %, silkkiä viidennes ja loput akryyliä. Lopputuloksesta ei siis toivottavasti tule kovin hikisen kuumaa. Pitäkää kuitenkin peukkuja, sillä minusta tuntuu,että tästä tulee joko täysosuma tai iso huti.

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Mielenkiinnolla odottelen tota jälkimmäistä neuletta, mietin sen toteutusta itsekin. Ihania malleja tossa purelife-setissä, todella kauniita ja naisellisia.

Nasti kirjoitti...

Heh, taas yksi yhteinen suosikki :) Tuo Purelife aiheutti minulla samanlaisen välittömän ihastuksen ja aion tosiaankin kokeilla ihan ohjeenmukaisella langalla jotain sen malleista. Langat on kyllä vielä kaupassa...

Satu kirjoitti...

Mulla on todellista vuosikertavillaa juuri tuota tummanharmaata tai ehkä sellaista meleerattua luonnonmustaa, anopin peruja. Yritän kuumeisesti etsiä langalle projektia. Minimalist cardiganiin lanka oli liian paksua.

Hauska nähdä, mitä sinun neuleestasi muotoutuu...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Jaana, katsotaan, malli on varmasti ok, mun toteutust voi ontua...

Nasti - heh, olisihn tuon voinut jo arvata! Neulesamis on aina neulesamis ;-) Minä(kin) himoan useampaakin neuletta tuosta kirjasta. Mielenkiintoista nähdä, minkä mallin sinä valitset! (Lovage?)
Solveig,sinullahan on aarre! Minimalistin voisi varmastikin muokata vähän paksummallekin langalle.