tiistai 16. maaliskuuta 2010

Luonnonväreissä

Malli: Cassidy, Bonne Marie Burns. Ostettavissa Chic Knits -sivuilta
Lanka: kaapissa pari vuotta seisseet 7 Veljestä, n. 600 g
Puikot: 3mm ja 3,5mm
Napit: Drops, Tapion kaupasta

Olin jo pitkään aikonut neuloa tämän mallin. Lankavarastossa olivat jo myös jotain unohdettua projektia varten hankitut 4 kerää Seiskaa, joten päätin käytää ne tähän neuleeseen. Taisin säästää väärässä kohdassa, vaikka yleensä olenkin Seiskaan tyytyväinen... Jotenkin vähän liian karhea ja kovan tuntuinen lopputulos.
Alkuperäinen ohje on Cascade 220-langalle, jota en ole kuin hipelöinyt. Seiskan vahvuista, mutta täyttä villaa, pehmoista kuin mikä. Joten, sikäli mikäli tulen uusiksi tämä neulomaan, ostan siihen ihan hyvät langat.

Malli on erittäin huolellisesti kirjoitettu ja editoitu sekä joutuisa neuloa. En useinkaan käytä palmikopuikkoa, tämän mallin kanssa se hidastaisi tahtia ( toki tekniikasta riippuen). Palmikkopinta on kauniin "litteä". Tämän takin saisi helposti vaikka farkkutakin tai parkan alle lämmittämään. Saapa nähdä, onko joku perheenjäsen tai ystävä tällaista takkia vailla, voisin vaikka lahjoittaa tämän eteenpäin. Ehkä tämä on vain valmiin neuleen - plääh; kovasti tekee ja tykkää, sitten kokonaisuus ei olekaan ihan just napakymppi niin tunnelma lässähtää...

Vasemmalta Gjestal Spire, Järbon Ecologisk Ull, Gjestalin Raggegarn, Järbon Gästrike 1-ply kahta eri väriä.

Luonnollisilla väreillä mennään jatkossakin ainakin näiden ostoksien mukaan. Pääsin yks kaks yllättäen käymään pääkaupunkiseudulla, ja tietenkin matkani vei Lankamaailma Nordiaan. Halusin ihan erityisesti kokeilla Järbo Garnin lankoja, lisäksi matkaan tarttui Gjestalia. Aika ei antanut periksi kierrellä enempää lankakauppoja.
Joitain kuvassa olevia lankoja on useampi kerä, kaikkia ei. (Olenkohan sairastunut?) Jonkinlainen suunnitelma on kyllä jokaiselle, tosin tuota Gästrike 1-ply:tä olisi pitänyt ottaa 2 vyyhteä vielä.

10 kommenttia:

Flikka kirjoitti...

Ihanan näköinen takki, palmikot on tosi kivat.

Villanne kirjoitti...

Kaunis!

hiisa kirjoitti...

Mun silmiin takki on kyllä todella upea!

Nasti kirjoitti...

No onhan se erittäin jees!

Uusien lankojesi värivalikoima on kyllä yllättävä, mutta luonnonvärit ovat kyllä aina kauniita ja sopivat useimmille.

-maria- kirjoitti...

Kaunis!

Kivoja lankoja olet ostanut; Gestrike 1-ply näyttää erityisesti kiinnostavalta.

Minna kirjoitti...

Valmiin neuleen plääh - hyvä määritelmä. Iskee aika usein isomman työn kälkeen. Ehkä silloin pitäisi ottaa aikalisä, jos jaksaa. Upea tuo joka tapauksessa minun silmääni on!

Ennenkuin aloit puhua langasta ehdin jo ajatella, että itse kaihdan Novitan lankoja monestakin syystä, mutta sinun työsi saavat monesti miettimään että ehkä vika onkin neulojassa. Upeitä juttuja teet.

Heidi kirjoitti...

Oi, onpa kaunis! Ei näytä yhtään pläähiltä tämän katsojan silmin.

Sipi kirjoitti...

Kaunis on neuleesi!
Tutulta tunteelta kuullostaa; neulominen on kivaa mutta valmiista ei sitten tykkääkkään! mMllakin joskus lepäilee kaapin täytteenä neule muutamankin vuoden kunnes sen taas löydän ja sitten ihastun siihen uudelleen :D

outi kirjoitti...

Hyvältähän se näyttää. Langan mahdolliset siellä päässä tuntuvat probleemit eivät kyllä kuvista välity. Nopeanakin olet ollut. Taisi jäädä niistä olympaialisista turbovaihde päälle?

Sini kirjoitti...

Kauniita palmikkoja!