keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Uutta ja keväistä

Malli: Drops "Pikkupusero kaksinkertaisesta Alpacasta jonka kaarrokkeessa on poimuja"
Lanka: Drops Alpaca, valkoinen, noin 220g
Puikot: 3mm, 4mm ja 5mm

Uutta ja keväistä tosiaan, kyllä täällä neulotaan koko ajan eikä vain pengota laatikoita! Tässä mallissa on kaunis lanka ja kiva, rypytetty kaarroke. Ihastuin näihin "poimuja kaarrokkeissa- malleihin" Dropsin kevät- kesämallistossa. Kaapista löytyi tuhoon tuomittuun neuleeseen ostettua valkoista Alpacaa sopivan verran, joten ajattelin kokeilla.

Olen neulonut tätä aina tykillä elokuvia katosessani, sillä pimeässä on helppo neuloa ainaoikein ympyrää. Vartalo-osa on tehty 3mm puikoilla, jotan siihen on kulunut paljon aikaa. Kaarrokkeessa taas neulottiin ainaoikein - raidat kaksinkertaisella langalla. Poimut syntyivät 5 mm puikoilla ja suuren silmukkamäärän vuoksi niissä vierähti hetki jos toinenkin. Helppoa ja mukavaa neulottavaa, Dropsin ohjeeksi jopa ihan ymmärrettävä!
Poikkeuksellisesti pesin valmiin neuleen, sillä langat olivat pyörineet hyllyissä ja laatikoissa aika kauan. Ei venähtänyt, ja rypytkin johtuvat vain säilytyksestä.Tässä on kuitenkin selvä trendi - neulon uudella ohjeella varastoista löytynyttä lankaa - ja värikin on suhtkoht sama valkoinen. Mitä tästä tulee, sen näkee sitten valmiina. Neulon nopeasti, sillä lanka ei ehkä riitä...

5 kommenttia:

Elli ja Aura kirjoitti...

Kaunis tuo Dropsin neule! Täällä neulotaan myös nopeasti kun lankaa uhkaa loppua... Toivotaan että se tepsii ;)
Elli

Heidi kirjoitti...

Kaunis, hieman erilainen malli tuon kaarrokkeen rypytyksen vuoksi. Allekirjoitan myös täysin tuon Dropsin ohjeiden "ymmärrettävyyden" :D .

kaisa kirjoitti...

Onpa ihana tuo pikkupusero! Tuo täytyy laittaa kyllä muistiin.

Satu kirjoitti...

Ah. Rypytyksiä löytyy siis Dropsilta! Olen ihaillut kauan ja kaukaa Gaughanin rypytysneuletta, mutta en ole onnistunut siirtämään hiirtä ohjeen tilauskohtaan. Olis yks turhuuksien turhuus, joka sopis rypytysneuleeksi paremmin kuin hyvin.

Ja tuo sun rypytysneule on kyllä sievä.

Pampuliina kirjoitti...

Tuo on kaunis malli, olen itsekin katsellaut samaa Dropsin sivuilta!