Tässä pari kuvaa tekniikasta, joka on varmaan monelle tuttu, mutta minulle edelleen vieraampi: Istutetun hihan pyöriön neulominen ylhäältä alaspäin. Ensin poimitaan silmukat ja jaetaan ne osiin: ylinnä vihreä silmukkamerkki on pyöriön keskikohta. Vaaleampien ja tummempien merkkien väliset silmukat neulotaan edes takaisin.
Itse pyöriö on yllättävän pieni: tässä kuvassa on vain muutama kerros jäljellä. Vaaleampaa merkkiä siiretään aina alaspäin sitä mukaa kun neulotaan, näin pysyy paremmin kärryillä siitä missä kohdin käänytään takaisinpäin.
Koko: 36"
Lanka: Garnstudion Silke tweed, noin 6 kerää
Puikot 3mm ja 3,5mm
Tämä on jo toinen Slinky Ribs -puseroni. Yleensä pidän saumoista, ja joissain neuleissa ne ovat lähes pakolliset, jotta vaate pysyy mallissaan. Mutta tämä istuva pusero on erittäin kiva yllä saumattomuutensa vuoksi. Kuten aieminkin, nostin kaula-aukkoa ylemmäksi. Olisi pitänyt tehdä siitä vieläkin pienempi, sillä nyt tähän puseroon pitää aina etsiä sopiva toppi alle.
Silke tweediä neuloin ensimmäisen kerran, ja pidin langasta. Se on hyvin karkeahkoa, samaan aikaan villaisen lämmintä ja silkin ansiosta upean väristä. Lanka ei ole joustavaa, ja sitä pitää käsitellä varovasti. Kannatti todella tehdä koetilkku ja kostuttaa se, sillä pinta muuttui huomattavasti. Uitin valmiin neuleen ja se päästi hirvittävän paljon väriä: liotusvesi oli aivan myrkynvihreää! Ilmeisesti liikaväriä langassa?
Yhteenvetona voin suositella molempia, niin mallia kuin lankaakin. Herkkäihoisten - ja kätisten kannattaa kyllä jättää tämä lanka väliin, niin karkeaa se vain on.