torstai 24. tammikuuta 2013

Yksi, kaksi, kolme paria uunista tulos

Ensimmäinen pari: Kirjo- Pirkkasukat

Tämä pari on hyvin pitkäaikainen UFO. Ovat raukat roikkuneet ainakin kaksi vuotta odottaen valmistumista. Otin silloin joksus  puikot neuleesta irti  kun toisesta sukasta oli jäljellä vain 2 cm ja resori. Nyt sain ne viimeisteltyä, ja ihmettelen vain mikä kumma tässä kesti - sukat oovat kärkialoituksella tehdyt, pieni kiila ja vahvistettu kantapää. Lankaa jäi pieni, muutaman metrin kerä, jonka säästän mahdollisia korjauksia varten. Puikkoina 2mm Addin minipyöröt. Langan väri on 33. 


 Toinen pari: Silmukkaseura- sukat


Nämä Silmukkaseura- sukat on neulottu pääosin vain Lumoavan langan neuletapaamisissa, 2,5mm puikoilla. Näihin raitoihin kätkeytyy valtavasti muistoja mainiosta seurasta ja hulvattoman hauskoista jutuista, hyvistä vinkeistä ja luovista ideoista. Lanka, Dropsin Fabel, on ostettu Lumoavasta. Näiden kärkialoitussukkien kantapää on tavallinen tiimalasi. Resoriin neuloin langan kanssa samaan aikaan Prymin knitting-in elastic lankaa eli neulottavaa, läpinäkyvää, ohutta kumilankaa. Olen ostanut omani aikoinaan ompelutarvikeliikkeestä, mutta näkyy sitä olevan nettilankakaupassakin. Sukka pysyy mainiosti jalassa ja joustolanka kestää pesut koneessa ihan hienosti. Ohjetta minulla ei ollut, minä laitan useimmiten noin 66s/ sukka  sukkalankavahvuisesta langasta, toki riipuen vähän puikkokoosta ja langasta.Pari numero 3: Nallesukat omin mitoin


Nämä sukat neuloin  3mm minipyöröillä, omalla ohjeella. Tai ei tällaisiin sukkin mitään ohjeita  tarvitse...  muistaakseni loin 24s Judy's magic cast-onilla ja lisäsin puikon molemmissa päissä ( 4s/ krs) joka kerroksella kunnes minulla oli yhteensä 48. Kantapääksi neuloin vain yksinkertaisen tiimalasikantapään ja sitten vartta kunnes tuli sopivan pitkä. Toisen sukan aloitukseen etsin oikean kohdan - tuli joku raitaneuroosi! Lanka on Novitan Nalle Luontopolkua värissä Tuohi.  Menekki koon 37 sukkiin oli alle kerän, ehkä 80g.
Miksi Nallesukat? Tarvitsen aika paljon villasukkia ja juuri nyt, talvella, tuntuu että kaipaan hiukan paksumpia sukkia aika ajoin. Nämä pääsevät ihan päivittäiseen käyttöön vetoisella työpaikalla.

Samatapaiset sukat voit neuloa vaikka Ullan Mittatilauspolvareiden ohjeella.

12 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Jo sukkakuvien katsominenkin lämmittää ihanasti kylmänä iltana. Mun suosikit ovat nuo keskimmäiset - tosi kauniit!

Paula kirjoitti...

Onpas ihania ja lämpimän näköisiä sukkia!

outi kirjoitti...

Olen sanaton. Ja ehkä myös hivenen kade.;)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tytti: kiva kuulla! Ei ihminen ole lämmin, jos jalkoja palelee :)

Paula: Kiitos! Nämä pääsevät kovaan käyttöön, toivotaan että välttävät kuitnekin kuivausrummun.

Outi: Tunne on molemminpuolinen, I can assure you :D

Tiina kirjoitti...

Ihanaisia sukkia!

satunNainen Paula kirjoitti...

Niin kauniita!!

Emma kirjoitti...

Kivoja kaikki, mutta silmukkaseurasukat on parhaat :) Harmi että Lumoava lopetti, Suomen parhaita lankakauppoja...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tiina: kkitos! Sukkia on kiva nueloa, kun ne pääsevät aina varmasti käyttöön.

Paula: kiitos :)

Emma: No sanoppa muuta. Aikaansa kutakin, mutta suuri aukko jäi Oulun neulekartalle.

Virpi kirjoitti...

Aivan ihania villasukkia ja kaikki ihanan värisiä :)

Tanja kirjoitti...

Kauniita sukkia! Keskimmäisten sukkien värit ovat tosi ihanat.

Maikki kirjoitti...

Kauniita raitoja :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Virpi, kiitos Tanja ja kiitos Maikki! Kyllä voi ollakin iloinen kivoista sukkalangoista, niistä saa helposti hauskat sukat :)