perjantai 28. maaliskuuta 2008

Luonnostelua

Ihastuin uudessa Ullassa olleisiin Pikkulintusukkiin. Olen jostain syystä innostunut vihreästä , pinkistä ja valkoisesta jotan tein pienen kokeen.

En ollut ihan täysin tyytyväinen, joten vaihdoin värejä ja alottelin sukkaa vielä pari kertaa, kunnes päätin pitää pohjan valkoisena ja kuviot väreissä. Ohje oli hyvin kirjoitettu ja selkeä, jännittäviä yksityiskohtia riitti. Neuloin sukkaa reissussa pääsiäisen aikana. Valitettavasti lopputuloksena syntynyt sukka on vähintäänkin mielenkiintoinen:


Pidän tätä sukkaa ikään kuin luonnoksena. Tekeväthän taiteilijatkin harjoitus-ja luonnostöitä, miksi ei sitten vain mallia kopioiva käsityön harrastajakin? Syyt virheisiin eivät todellakaan ole ohjeessa, vaan ihan täällä päässä. Jotenkin naurattaa katsella tätä sukkaa. Se on aivan liian iso minulle. Kantapää tälläisenään sopii vain voimakkaasti taaksepäin työntyville sipulin mallisille kantapäille. Sukka suorastaan pyörii jalassa.

Toisaalta, opin taas lisää ja kokeilin uutta, kuten luonnostellessa kai pitääkin. Tätä mallia tarten tarvitsen ohuemman langan ja pienemmät puikot (2,5mm). Ja varon, että raidallinen kantapää ei vedä noin kireälle. Ja että tämä on paljon helpompi tehdä kahdella värillä. Nyt kuljetin jopa kolmea väriä kerroksella saadakseni pohjan kuviot kokonaan saman väriksiksi.
Ja tähän väriyhdistelmään olen edelleen tyytyväinen:

Ei kommentteja: