keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Sinnikästä vastarintaa... tekee tämä neule. Lanka on mielenkiintoinen tuttavuus Marks & Kattens BomUll, rouhea ja hyvin palmikoiksi muotoutuva. Malli on Stephanie Japelin selkeää tekoa: ylhältä-alas neulottava palmikoraglan. Mutta jossain mättää. Olen neulonut ikäni palmikkopuseroita kappaleina alhaalta ylös - tämä on kuin yrittäisi totutella vasemmanpuoliseen liikenteeseen.

Samoin olen tehnyt useamman kelttiläisiä "kaapeleita" sisältävän neuleen. Osaan aloittaa palmikot tyhjästä ja tehdä vaikka mitä kiekuroita, mutta tämä neule potkii koko ajan tutkainta vastaan. Ehkä se jotuu siitä, että pikku palmikot ovat epäsymmetriset. Toisin kuin Alice Starmoren tai Elspeth Lavoldin keltti/ viikinkineuleissa, tämä on kuvio on "moderni" ja kylläkin kaunis. Vaan on se niin vaikeaa erottaa 1 ja 2 silmukkaa, katsokaa vain kuvasta:

This sweater totally resists being knitted up into a garment. It's my first top-down cabled sweater. I've knitted quite a few Celtic/ Viking cabled sweaters before, like Alice Starmore's St Brigid. This pattern is Stephanie Japels' design. I actually enjoy it, but come on, look at the picture in the bottom: It would help if I knew how to count to 1 and 2. I'm taking a little break from this, and have a commisoned knit on the needles. Stay tuned..Niinpä niin. Puikoilla on nyt pieni tilaustyö, siitä lisää myöhemmin.

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mutta on se niin ihana! :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Kaisa! Yllättävää kyllä, tämä jopa istuu päälle ;-) vrt .edelliset sukat...

Nasti kirjoitti...

Heh, jälleen neule joka on mullakin ollut pitkään to do-listalla. Upea tulee sun versiosta!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Nasti, tässä on jo jotain twilight zone-maista. Tai toisinpäin, niin kuin englanniksi sanotaan "great minds think alike". Hupaisaa :D

hekku kirjoitti...

Upea! Noi kaapelit on aina yhtä kauniita :)