sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Neulekauppa Kööpenhaminassa

Strikkeboden, Krystalgaden ja Fiolstraden kulmassa Kööpenhaminassa.

Kahden ajopäivän jälkeen matka vei Kööpenhaminaan. Samana päivänä oli ajettu Ruotsin halki kylmästä täristen. Kööpenhamina oli kuitenkin aurinkoinen ja iloinen kaupunki; nappasime opaskartan ja lähdimme tutkimmaan siihen printattua reittiä. Oppaan reitti oli erinomainen: erilaista nähtävää trendikaupoista maamerkkeihin...kunnes yliopiston takana, suoraan kadunkulmassa oli Strikkeboden! Harmikseni kauppa oli jo kiinnni. Ikkunasta näin laajan, aika perinteisen valikoiman lankoja, mm. alpakkoja sekä myös kimaltavia efektilankoja kauniisti seinälle järjestettynä.Ikkunasta näkyi mm. Laines du Plassardin ja Katian malleja.
Pääkuvan mallineuleet olivat kesäisen vihreitä mutta eivät muuten kovin sykähdyttäviä. Ajattelin jo säästyneeni harmilta... kunnes katsoin tarkemmin.


Possumilankaa! Olen hypistellyt possumilangasta tehtyä, tosi lämmintä ja hiukan pörröistä pipoa Stockalla, mutta en raatsinut ostaa. Tässä olisi ollut kahta eri vahvuutta possumi- villa- ja silkkisekoitelankaa.

No nyt joku miettii, mikä ihme on possumi ja miten sitä keritään? Tämä lanka näytti olevan Uudesta Seelannista kotoisin. Ihminen toi possumin saarelle ja aikoi tehdä siitä turkiseläimen. Ikävä kyllä siellä tämä pieni pussieläin on villiintynyt ja lisääntynyt runsain mitoin, vailla luonnollista saalistajaa. Langan valmistajan sivuilla vedotaan kuluttajiin: jotta metsästäjien kannattaisi ansata luontoa tuhoavat possumit, tulisi kuluttajien innostua käyttämään possumituotteita. Jännää, että karvat nypitään käsin, jotta niiden rakenne säilyy hyvänä.Oletettavasti siinä vaiheessa tuhoeläimen maallinen vaellus on jo päättynyt.( Jos jotain inhoan on se luonnon tuhoaminen päästämällä sinne kuulumattomia eläimiä vapaaksi. En siis tunne piikkiä omatunnossani tämän asian suhteen.)

Voin vain kuvitella missä hinnoissa tällainen tuote liikkuu. Oma kiinnostukseni heräsi ja aion varmasti vielä hankkia ja neuloa Supreme Merino Possumista vaikkapa lämpimän kaulurin. Matka jatkuu eteenpäin kohti etelää ja lisää neulekauppoja!

8 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Se on opossumi! Kova puremaan, pikku pirulainen.

kirsi kirjoitti...

Piti jo aiemmin toivottaa, että: Hyvää matkaa! Kiva kun kirjoitat raporttia matkan varrelta, vähän kuin pääsisi itsekin kyydissä :)
Toivottavasti säiden haltijat ovat suosiollisia ja matka jatkuu kaikin puolin mukavissa merkeissä.

Johanna kirjoitti...

Ohoh, tämä oli kyllä ihan uusi tuttavuus minulle. Kiitos vinkistä! (menee taas himottavien lankojen listalle..)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Elisa, possumi on kai opossumin näköinen otus, siitä nimi.. tosin en lukenut suomenkielisiä lähteitä, joten ehkä niitä molempia kutsutaan suomeksi oppossumeiksi... Missä sinua sellainen puri? ;-D
Kirsi, kiitosta, hyvää onneakin näköjään tarvitaan, että osuu lankakaupan kohdalle ainakin täällä Brysselissä.Haaveilen villahousuista ja kaulureista aina kun tien päällä tuulee ja sataa!
josankulainen,vähän syyllinn lankasnobi-olo tuosta tuli ( yllytän muita neulojia pussirottalagan kimppuun)mutta kyllä mua ainakin innostaa valtavasti!

Malli45 kirjoitti...

Minä myös tahtoo possumilankaa! Enkös mä nähnyt syksullä unta, että sinä lähetät meille lankapaketteja maailmalta?!
Hyvää ja turvallista matkaa!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Malli, täällä kestää normaalisti postissa asiointi vain noin tunnin , koska virkailijat ovaat aika innottomia palvelemaan :-D tai näin ainakin minulle kerrottiin. Ans katoo ny jos uskallan lähetellä!

Jonna kirjoitti...

Minä poikkesin samassa kaupassa viime kesänä. Ihan vähän eteenpäin siitä oli toinenkin lankakauppa? Eikö enää ollut?

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hei Kanerva!
Anteeksi, huomasin kommenttisi vasta nyt! En huomannut tuosta eteenpäin lankaliikettä- voi johtua siitä, että matkakumppani hoputti eteenpäin. Saattaa siellä hyvinkin olla siis toinen.