lauantai 27. syyskuuta 2008

Lapasesta lähti

Ihastuin Vogue Knitting in syysnumerossa olleisiin Elli Stubenrauchin Snowbird Mittens -lapasiin. Hyvän kaavion kansssa ja Floricalla neulottuna tekeminen oli kivaa, kuin ristisanaa täyttäisi. Ikävä kyllä 2.25mm puikoilla syntyvä lapanen on sopivampi miehen käteen. Valitettavasti minunkin näppejäni paleltaa ja olisin niin tahtonut nämä itselleni. Ohut Pirkka-lanka ja 1.5mm puikot, niin koko on kohdillaan? Katsotaan, jos joku kerta innostun. Nyt tämä menee roskiin.
Halusin seuraavaksi jotain sopivan helppoa. Kivaa neulottavaa. Sanna Vatasen kirjasta Hyvän Olon neuleet löytyi Step-langalla sormikkaan ohjeet. Sormikkaiden neulominen oli ihan hirmuisen hauskaa - koko ajan tapahtuu ja sormi kerrallaan menee piiloon. Stepin hoitavuus tulee sormikkaissakin käyttöön. Näistä tuli varsin riemukkaat - niinpä valokuva on hieno ja daideellinen.
Ei kahta kolmannetta - Kuvassa Herringbone Mittens With Poms (Linkki vie Ravelryyn). Lanka tuttuakin tutumpi Seitsemän veljestä. Puikkoina taisi olla 3,5mm. Sain tosi tiukkana nuelojana omaan pieneen käteeni hyvin istuvat lapaset. Peukalo oli näissä varsin jännä tehdä, mutta ohjeen kaaviot ovat tosi selkeät. Nämä olisivat varmasti hyvän näköiset vaikkapa kahdella eri vihreän sävyllä tehtyinä.

Lapaskuume jatkuu edelleen kovana. Tahdon tehdä syksyn VKsta mm. Jared Floodin Druidit ja Tikrun Yellow Harvest-lapaset. Ja samoin, VKssa oleet kynsikäs-lapaset olisivat niin käytännölliset... Miten niin tämä lapas-asia on karannut käsistä?

5 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Eeeiii! Ei kai roskiin hyvät kauniit rasat. Hyvä oivallus tehdä Stepistä hanskat. Ihanat! Odotan kovasti näkeväni Tikrun keltaiset palmikkorasat. Katsoin ohjetta jonkin aikaa, ei auennut.

Markka kirjoitti...

Tuliskohan siitä mitään jos yrittäisin kanssa tehdä sormikkaat? Tarvetta olisi, sormien neulominen vaan kauhistuttaa.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

heleena, en siis päässyt niissä ylimmissä tuota pidemmälle! En jaksanut laittaa liian suuriksi jääviin lapasiin niin paljoa aikaani. Vkn sivuilla on ilmeisesti niistä Tikrun lapasista kaavio pdf - auttaisiko se?

Markka, kokeile pois! Voin antaa henkistä tukea. Minusta on kiva tehdä itse sormikkaat, niin saa juuri oikean mittaiset sormet. Jotkut tykkäävät käyttää lyhyempiä sukkapuikkoja juuri niissä sormissa, helpottaa hiukan.

Kaisa kirjoitti...

Minäkin ihailin noita lumilintulapasia, mutta en ole erityisesti kirjoneuleen ystävä joten en edes aloittanut - olisi käynyt varmasti samoin kuin sinulla. Harmin paikka!

Sipi kirjoitti...

Voi harmi,kun on niin kauniin näköinen tuo lapasen alku!
Upeat nuo tupsulapaset ja sormikkaatkin..huoh..aina minä noita kuviollisia ihailen mutta kun laiskuus iskee välittömästi siinä vaiheessa kun niitä ajattelen aloittaa, ovat muka niiin isotöisiä :)