keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Vuoden lopuksi

En tee suurempia yhteenvetoja neulevuodesta 2008. ( Kun en osaa tehdä kuvakollaaseja enkä ole taulukoinut mitään neulomiani.) Sen sijaan esittelen pienen kimaran joululomalla syntyneitä neuleita sekä uutuuksia. Olen ollut kiltti neuloja, sillä pukki toi minulle Franklin Habitin valloittavan hupaisan kirjan pilapiirroksia ja vitsikkäitä pikku tarinoita. Kyllä huomaa, että piirtäjä tuntee monta neulojaa - ja on itse osa samaa värikästä porukkaa... Kirjan lisäksi toinen neuleaiheinen lahja on tänään postista tullut Knit Light - pieni, säädettävä valo pimeässä neulomista varten. Raportoin vempaimesta lisää kun saan hiukan käyttökokemuksia.

Joululomalla pääsin käymään Tampereella tapaamassa perhettä ja ystäviä. Ja tietenkin myös kaupoille... Lankaidea Aleksanterinkadulla oli listalla, ja voi pojat mikä kauppa se onkaan! Rowanin ihanan hehkuvia Felted tweedejä ja pörröisiä Kidsilk- keriä... Alpakkaa vaikka minkä eri merkkistä ja väristä ja vahvuista... Käsin värjättyjä perulaisia villoja...Maijaa ja Jannea värikartan täydeltä... Ja puikkoja! Knit Picksin puisten puikkojen lisäksi oli myös Addeja ja Brittanyn puikkoja. Ja pöytä, jonka ääressä istua ja lukea neulelehtiä. Aahh... Minun matkaani tarttui Knit Picksiin 3mm vaihtopäät, hyvä puikkomittari sekä aivan vastustamattomasti huudelleet minivyyhdit perulaista käsinvärjättyä merinoa. Lanka on Mirasolin Hacho, ja siinä on upeat, kirkkaat värit ja tiukka kierre. Myyjä mainitsi että tätä lankaa ei saa muualta Suomesta. Iloinen palvelu on myös plussaa - sitä ei Tampereen muista lankakaupoista aina suinkaan saa...
Malli: Inga hat
Puikot 3mm
Lanka :Novita Florica

Olen vuosia sitten neulonut Ingeborg- villatakin, joka on kauttaaltaan kuvioitu tällä mallineuleella. Kaaviota saa joka tapauksessa seurata tarkkaan, mutta ihan ylettömän vaikeaa se ei ole. Lettireuna oli minulle uutuus, ihan hyvin se onnistui lankaa edestä kiertämällä. Piposta tuli sopiva minun 56cm- kokoiseen päähäni, tosin sillä on ikävä taipumus "nousta" hiukan.
Malli: Meret ( ravlink), koko L
Lanka: Novita Luxus Cloud

Ihana baskeri: kaunis ja helppo pitsikuvio, juuri sopiva päähän. Eipä ihme, että tämä on ollut Ravelryn suosituimpien mallien listalla jo pitkään. Lanka on pehmeää ja kiiltävää, mutta yllättäen päästi paljon väriä pingottaessa. Menekki oli noin 1,3 kerää, joten yli jäi 2 kerästä aika paljon.

Eipä enää muuta, kuin oikein hyvää ja neulerikasta vuotta 2009 kaikille lukijoille!

7 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Tuon "It itches" -kirjasen minäkin haluaisin. Ja aika monta muuta (neule)kirjaa, vaikka niitä on nyt jo enemmän kuin kaupunginkirjastossa ;) Hyvää uutta vuotta!

Makepeace75 kirjoitti...

Samaa kirjaa minäkin himoan. :o) Mukavaa ja lankaisaa uutta vuotta 2009!

Jaana kirjoitti...

Iloista ja luovaa uutta vuotta! Tuo alemman postauksen kingscot on UPEA!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja iloa uuteen vuoteen 2009 :)

Nasti kirjoitti...

Mukavaa uutta vuotta sinullekin! Tuo Inga hat on upea!

Niina kirjoitti...

Auh kuinka ihania hattuja!!! =)
Lankaisaa tätä vuotta Sinulle!!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos kaunis ja oikein hyvää neulevuotta! "Kutittaa" kirjaa voi todella suositella, ihan valtavan hauska!
Ihan punastuttaa, kun saan kehuja noista neuleista - kiva että ne miellyttävät muitakin kuin vain minua.