sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Neulebloggamisen tuskat eli Rowanin Coriander

Joskus tuntuu, että pahaisen neulebloggaajan pitää hallita valtavasti kaikkea. Siis sen lisäksi, että löytää itselle mieluiset mallit sillä kielellä, jota osaa lukea ja on sen verran tradenomi, että osaa tilata vieraalla kiellä ulkomailta lankaa.
Pitäisi olla stylisti, että kuvissa neule olisi juuri oikein asustettu ja "puettu ylle" vaikka teippaamalla nätisti. Lisäksi pitäisi olla ammattivalokuvaaja, jolla on valot, valovoimaiset linssit, kuvaussilmää ja kuvankäsittelytaitoa. Näiden asioiden kanssa pähkäillessäni syntyi tämäkin postaus.


Tässä ihanan daideellinen lähikuva pintaneuleesta ja jännistä vyölenkeistä. Asioista, jotka ilahduttavat minua kovasti. Tosin kuva on epätarkka - näiden 3 kuvan lisäksi on kuvattu noin 30 räpsäystä tästä tekeleestä. Ja niistä olen 3 kelpuuttanut edes jotenkin sinne päin.
Hiilenharmaan pintaneuleen kuvaaminen on vaikeaa, vaikka päivänvalossa yritinkin.


Malli: Coriander, Rowan organic wool collection, ( Marie Wallin)
Lanka: Novita Nalle, noin 2,5 kerää
Puikot: 3,5mm

Tästä kuvasta saa jonkilaisen yleiskäsityksen mallista. Hihat kasvavat nätisti sivuista ja vyö leikkii piiloleikkiä liivin kanssa. Pintaneuletta oli kiva tehdä, mutta välillä se ajoi kyllästymisen partaalle. Tämä kuva on ehkä toiseksi siedettävin kaikista kuvista. Ja siinäkin on vaikka mitä parannettavaa... Mikä ihme siinä on, että kaikkien nätein neulepinta voi olla niin vaikeaa kuvata?!


Ja tässä vielä kuva, jota katsoessa kaipaa sitä stylistiä. Ja oikeastaan kuvassakin voisi olla kivempi tausta ja malli voisi vetää mahaansa sisään. Onneksi tämä liivi on aivan eri näköinen sen mukaan, millaisten vaatteiden kanssa se on puettu. Työpaikalla käyttämieni suorien housujen kanssa se on juuri sopivan rento.

Niin, onhan inihimillistä haluta katsoa mielenkiintoisia ja kauniita kuvia ja neuleita. Aina vain ei voi onnistua, ei edes joka kerralla. Mutta ehkä jo ensi kerralla...

11 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Tosi kivan näköinen, semmoinen liivi, jota minäkin tykkäisin käyttää (en yleensä tykkää liiveistä, niissä tulee kuuma, mutta silti käsivarsia palelee).

Markka kirjoitti...

Totta muutes, neuleblogaaminen on hirmu työlästä!
Kaikkea pitäis osata.

Neule on hirmuisen kaunis, tahtoisin itsekin samanmoisen nyt heti.

Niina kirjoitti...

Peesi!!!
Kuvien ottamisen hankaluus, valotuksen pohtiminen, värien esiintyminen salamalla/ilman/, kameran käyttö, taiteellisuus, monipuolisuus, oman tekstin sisältö ja kielioppi, kirjoituksen hauskuus.... huh. Kyllä neulominen on hankalaa!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Tosi makee liivi! Kiva tuo vyöjutska.
Kyllä bloggaamiseen sais kulumaan aikaa vaikka miten. Minä olen jo luopunut täydellisyyden tavoittelusta ;) Hyväksyn huonompilaatuisetkin kuvat, kun niissä kumminkin aina on joku "virhe". Tekstiosuudesta esim. kirjoitusvirheistä otan vähemmän pulttia ;)

Sanni kirjoitti...

Tuttuja ovat nuo bloggaamisen ongelmat. Ja omalta kohdaltani ovat vielä pahentuneet, kun en hallitse kunnolla (= juuri ollenkaan) uutta kuvankäsittelyohjelmaamme. Liivi on kuitenkin hieno, mielenkiintoinen tuo vyösysteemi.

Tytti kirjoitti...

Coriander on kaunis! Ja sun kuvasi siitä ovat kyllä oikein kivasti stailattuja, siitä ei ainakaan bloggaus jää kiinni :)

Satu kirjoitti...

Voi miten tyylikäs liivi. Ja sitä hyvää sävyäkin vielä.

En edes yritä hifistellä blogissani. Saisin muuten unohtaa koko blogiharrastuksen, aika on nytkin kortilla. Nautin kyllä toisten kunnianhimoisemmista valokuvista ja yleensäkin kivoista blogeista.

Villasukka kirjoitti...

Niin, ei kannattaisi murehtia etukäteen, mutta kun... mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kanaemo olen. Huolehdin asioista kaikkien muiden puolesta, kun en osaa luottaa, että nekin kenties osaisivat hommat hoitaa.... Johtunee lapsuudestani tämä kaikki. Asiaa pahensi eilen yks työkaveri, joka soitti ja 40 min vuodatti tätä samaa ahdistusta minulle.
Onneksi tänään paistoi aurinko (vaikka ei enää kun pääsin töistä) ja ehti neuloa ja sai silitellä katteja ;)

Niina kirjoitti...

Et vaan äsken vilahtanut Priimassa...? =)

Villasukka kirjoitti...

Kyllä se sinä siellä Priimassa olit - tunnistin!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitoksia kannustuksesta, sitä tarvitaan!

Oikeinkirjoitus ei tosiaan ole vahvuuteni, varsinkaan kun Bloggerin oikoluku toimii miten toimii..

Liivi on toiminut käytössä ihan hyvin ja päässyt töihin parina päivänä.

ja kyllä, se olin minä siellä Priimassa..