maanantai 7. marraskuuta 2011

Sukkapari x 4

Joulu tulee, oletko valmis? 


Jouluun valmistautuessa olisi hauska ehtiä kokeilemaan joulupallojen neulomista, mutta nyt ovat sijaa vieneet lahjasukat. Neljä paria on syntynyt kahdessa viikossa, toki ehdin yhden liivin  ja pipan kutaisemaan myös. Katsotaan, koska ne ehtivät blogiin; neulekuvaamisessa olemme jo siinä synkässä vuodenajassa jolloin ei helposti pääse ulos tunnelmoimaan luonnonvalossa. 


Malli: perussukka Nallesta, mustaa ja vuosikerta-harmaankirjava yht. noin 100g
Koko: noin 43
Puikot: 3mm

Täsät yhdistelmästä tuli tarkoituksellisen hillitty - raidat muistuttavat minua mm. ilmavoiminen ja laivaston käyttämistä dazzle -"maastokuvioinnista"  . Ajatuksena on rikkoa kohteen muotoja maalaamalla harmaalla ja mustalla villisti eri suuntiin kulkevia raitoja. Nämä raidat ovat ihan tylsästi perussuunnassa, mutta lätäköityvä lanka naamioi ne paikoitellen. Aikomuksenani oli vain kokeilla minkälainen yhdistelmä syntyisi harmaa-mustan ja mustan langan raidoittamisesta, sitten valmis sukka toi näkemäni sotalaivat mieleen.

 Malli: Kohoneulesukka, Novita Sukkalehti 2011
Lanka: Novita Seitsemän veljestä, aika tarkasti 150g miesten kokoon noin 43
Puikot: 3,5mm

Novitan uudesta Sukkalehdestä löytyi tämä joustava ja vähän erilainen pintaneule. Sukista tuli kivasti joustavat, ja opinhan lopulta toisessa sukasssa jopa mallineuleen ulkoa. Jostain syystä ei meinannut millään painua mieleen...

 Malli: Nappisukat, Novita Sukkalehti 2011
Lanka: Novita  Seitsemän veljestä, 150g kokoon 38
Puikot 3,5mm, puunapit Tiimarista

Näin kauniit sukat pitäisi kuvata jalassa, mutta ne ovat omaan jalkaani liian suuret. Kaunis ja helppo palmikkovarsi neulotttiin tasona, ja kantapää tehtiin ainaoikein - neuleena. Käyttäjä voi halutessaan avata nappeja varsista - nämä muistuttavat hiukan Uggs- kenkiä. Lankaa jäi juuri sen verran, että sain napit ommeltua pienellä säikeellä.

Malli: Palmikkosukat, Novita Sukkalehti 2011
Lanka: Novita seitsemän veljestä, noin 150g kokoon 43
Puikot: 3,5mm

Tässä nopeasti neulottavassa mallissa on lankana vuosia jemmattu Seiska. Kantapää on tavallisuudesta poikkeava tiimalasikantapää, jonka taisin säveltää omasta päästäni - en ihan ymmärtänyt ohjetta joten pistelin vain menemään. Nämä olivat todella nopeat neuloa ja palmikko on kiva lisä - se on varsin ohut joten en usko sen painavan jalkaa kengässä.

Joulun tuloon on vielä aikaa, ja ilokseni pääsen vielä neulomaan ainakin kaksi paria sukkia, ehkä enemmänkin. Niitä joulupallojakin ehkä pitäisi aloitella... katsotaan, sanoi lääkäri.
Onko lukijoilla minkäänlaisia jouluneuleita tulossa?  ( Entä millä mielin neulot jouluneuleita?)

15 kommenttia:

Sini kirjoitti...

En todellakaan ole valmis. Saatan jättää joulun väliin tänä vuonna :D. Ihania sukkia. Nuo nappisukat oon nähny monessakin blogissa ja tykkään niistä joka kerta enemmän.

Sara kirjoitti...

Täällä mahtaa tänä(kin) vuonna käydä niin, että joulu yllättää neulojan. Jotenkin havahduin todellisuuteen kauhean myöhään ja nyt meinaa pistää jo kiireeksi. Mutta kaikkeni annan, katsotaan, mihin se riittää :D Tsemppiä jouluneulomuksiin sinnekin!

Sanna kirjoitti...

Kivan näköisiä sukkia! Erityisesti nuo "seeprakuvioiset"! Joululahjasukkia minäkin yritän täällä väkertää, mutta saa nähdä monetko sukat saan loppujen lopuksi paketteihin käärittyä. Halu olisi tehdä, mutta aika ei vaan tahdo riittää...

mokkakissa kirjoitti...

Höh. Miten tuo muka tehdään kahdessa viikossa? Minä taidan kutoa liian vaikeita sukkia ja liian pienillä puikoilla. Täytyy parantaa tahtia.

Ladetsu kirjoitti...

En ole vielä aloittanut joululahjaneulomisia. Tosin tänä vuonna vain puoliso saa pehmeän paketin: neulon 1-2 paria sukkia. Muut saavat herkkuja tai jotain. Viime joulun neulomiset olivat niin stressaavia, että ei kiitos tänä vuonna. :)

Nuo sukkalehden mallit näyttävät todella kauniilta.

-maria- kirjoitti...

Minulla on jouluneulomuksista yksi pari sukkia valmiina, toiset puikoilla. Kolmannet vielä yritän tehdä, ja yhdet kynsikkäät. Lisäksi huovutettavia tonttuja. Stressiä en kuitenkaan näistä suostu ottamaan, jos ei tule valmista, niin sitten ei. Ja muutakin yritän tässä neuloa, ei pelkkiä joululahjaneuleita.

Kauniita sukkia olet tehnyt!

outi kirjoitti...

Neljät sukat ja mitä siellä mielä oli - parissa viikossa? Miten musta tuntuu, että joku on ollut erittäin ahkerana.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hui, siellä pukkaa sukkaa vauhdilla. Ihania ovat.
Minä aloittelin viime viikonloppuna lahjatumppuja tunisialaisella virkkauksella. Koelapanen on vielä menossa (piti säätää valmista ohjetta). Useampia ajattelin tehdä, kun nyt saisin "lapaskoneen" kunnolla toimimaan.

sanna kirjoitti...

Sullahan on vauhti päällä! Kauniita sukkia.

Minä laitan tänä jouluna muutamia tee se itse -paketteja. Olen lankoja kehräillyt sillä mielellä. Taitaa käydä niin, että vain pari lahjaa neulon - kolme jos aikaa riittää. Lisäksi on meneillään yksi tilaustyö kaverin taaperolle ja toinen, marraskuisiin häihin tuleva, pitäisi saada pian puikoille. Mukavahan näitä on tehdä, mutta aika ei meinaa riittää... Haluan myös osallistua tähän: http://www.vaaka.org/node/60, ja siihen kaivan kyllä varmasti ajan jostain. :)

Emma kirjoitti...

Nappivarsisukat ovat suosikkini näistä :)

Miun puikoilta pukinkonttiin putoilee tänä vuonna lähinnä pipoja!

Kaisa kirjoitti...

Nuo nappisukat ovat ihanat! Kävin ostamassa harmaata seiskaveikkaa ihan vartavasten tuota mallia varten. Nyt pitäisi vain ehtiä neuloa...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sini: No neulo nappisukkia kaikille? Kiva malli.

Sara: onnea matkaan, onneksi tässä vielä ehtii :)

Sanna: minä panostin sellaisiin suht nopsiin malleihin, siinä salaisuuteni. Ajan kanssa ehtisi tehdä vaikka mitä..
Mokkakissa: Vähän vain simppelimpää, ei tylsää, niin jo alkaa sukka valmistua :)

Emmanuelle: tuo on myös hyvä ratkaisu. Ei väkisin kannata neuloa, varsinkaan lahjaksi.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

-maria_ Sinulla on hyvä asenne. Pakolla ei saa vääntää, minullakin on tässä vielä paljon aikaa.

sanna: mikä sen hienompaa käsityön ystävälle kuin tee-se itse - lahja. Varmassti upeita! Ystäville on myös hauska neuloa, jos vain malli miellyttää itseä. Ei kaikkea taitoaan tarvitse käyttää vain omaksi hyödykseen - voi ilahduttaa toisiakin, kuten sinä :D

Emma: kiitos, minustakin se on aihan nappi valinta :) Onnea matkaan pipojen kanssa!

Kaisa: Ne nappikset neulovat melkein itsensä, sen verran kiva se palmikko on. Ei muuta kuin puikoila vain :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

hankalaa tämä kommentteihein jälkikäteen vastaaminen, pitää alkaa kyttäämään huolellisemmin, jottei ketään lipsahda välistä!

Outi: Syytä syylomaa, junamatkaa ja vanhempien luona vietettyä aikaa - siinä ehtii,jos vain pistelee menemään :D

Tellu: tunisialaiset alapaset olisivat hienot! JA tuotekehittelynn kannattaa aina panostaa, sitten voi tosiaan vain lasketella menemään :)

piparminttu kirjoitti...

Jouluneuleet ovat siinä mallissa, että neulovat ihmiset saavat lahjansa lankakerinä :)

Kivalta näyttää nuo sukat, pitäisi itsekin tehdä noita Novitan sukkalehden sukkia.