tiistai 7. helmikuuta 2012

Norjalaiset kukkalapaset

Sain Kokopäiväneulojalta blogihaasteen, joka olikin vaikea toteuttaa. Pian huomasin että on aika vaikeaa arvioida kuinka monta lukijaa kullakin blogilla on. tilaajien ja seuraajien määrä kun ei kerro ihan koko totuutta. Ja kun haasteen luonteeseen kuuluu 4-5 blogin mukaan haastaminen, onkin "blogistania" pian täynnä. Tai ainakin siltä tuntuu. En siis osaa tätä haastetta jatkaa. Kiitos kuitenkin! 


Malli: Drops 126 -5 
Mallilla ei ole nimeä, vain motto "Käsineetkin voivat olla jännittäviä" 
Lanka: vihreä Drops Alpaca, vähän alle 50g, valkoinen vanha Novita Bambino, myös hiukan alle 50g
Puikot: Kaksi 40 cm Addi pyöröpuikkoa 2,5mm


Tämä kaunis malli on alunperin tehty Dropsin Delight - ja Fabel - langoille. En kuitenkaan keksinyt mielestäni väriyhdistelmää, joten malli ei koskaan päässyt puikoille. Sitten klikkasi: nämä voisi hienosti tehdä kaksivärisinä! Malli on tosi kaunis, ja helppo neuloa, sillä se on täysin symmetrinen ja siksi helppo "lukea". Nyt pohdin tekisinkö Alpacasta ja Delightistä Suuri Käsityö- lehden lapaskilpailun voittajalapaset. Neulemojo on vahva, joten saa nähdä mitä seuraavaksi pääsee puikoille. Sen verran muuttelin, että rannekeen kuvioista osa on omiani ja osa jäi pois. Peukalon aloitin muistaakseni 6 kerrosta korkeammalta kaaviosta, ajatuksena saada minikäsilleni sopivan mittaiset lapaset. Nyt kävikin niin, että tuli melkein liian lyhyet. Nämä olivat todella joutuisat neuloa, kaksi pyöröä viiden sukkapuikon sijasta nopeuttaa. Ja kun langat pysyvät nätisti hallinnassa vasemmassa kädessä, mikäs on neuloessa? 


11 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Aivan ihanat lapaset ! Tosi nätti yhdistelmä tuo vihreä ja valkoinen .

Casa kirjoitti...

ei voi muuta kuin ihailla :)
tosi kauniit ovat. ja värit toimii hyvin yhteen.

Inka kirjoitti...

Erittäin kauniit nuo kukkakuviot :).

outi kirjoitti...

Upeat! Hetken jo innostuin, sitten osui silmiini tuo sana "norjalaislapaset" ja hiukan siihen into kyllä hyytyi.:) Ja kuule kun varsin lähekkäin asutaan, niin laittappas sitä mojoa vähän tänne päin, jos sitä on siellä liioiksi asit. Kiitos!

Neili kirjoitti...

Kauniit!

ArualMaria kirjoitti...

Nätit. Kiva väriyhdistelmä!

Minna kirjoitti...

Kauniit. Miten ne vasemman käden langat oikein saa pysymään hallinnassa, minulta ei ikinä onnistu, kirjoneuleessa siis. Mutta ehkä minä sen vielä joskus opettelen kunnolla :)

Sohvi kirjoitti...

Ihanat! Tuo Alpaca on kyllä tosi kivaa lapasissa

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Amuk: Kiitos, vihreää jäi puserosta yli eikä siihen kyllästy.
Casa: kiitos kaunis!

Inka: samaa mieltä, Dropsilla on tällä kuviolla vielä sukat!

Outi: Koetan heijastaa neulemojon säteet sinne päin. Ja ymmärrän että se N- sana säpsäyttää, anteeksi säikyttely!

Neili: kiitos!
Arual Maria: kiitos. Olen vähän tylsä sillä yhdistän aika usein valkoisten kuvion harmaaseen. Nyt on se kaava murrettu, ainakin yhdessä työssä :)

Minna: Se lanka-asia on melkein helpompi näyttää kuin kertoa. Pidän ne etusormen päällä molemmat. Onhan myös erilaisia "langanohjaimia" eli strickfingerhut ( yarn guide?). Prymillä ainakin on sellaisia.

Sohvit: kiitos. Alpaca on kyllä suloista lapasissa myös, ja tästä langasta ei värikartta lopu.

Emma kirjoitti...

Mukavan keväiset :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Ihanat lapaset! Niin kaunis väriyhdistelmä ja kuvio. :)