torstai 26. huhtikuuta 2012

Vita rosor

Kiitos kaiklle edellisen viestin  kommentoijille! 10 kommentista  pari oli exel- taulukoijia, parilla on osa langoista Ravelryn stashissa ( mutta  ei kaikkia lankoja, tietenkään.) Koska neulomisen on tarkoitus olla kiva harrastus, ei taas exeeliä toisten mielstä tarvita, ja lankojen pitäisi löytyä näppituntumalla. Huolellisesta organisoinnista huolimatta  moni löysi silti yllätyksiä varastoistaan, olipa jopa  yllätyslangan löytäminen ilon ja ihmetyksen aihe. Lohduttavaa lukea että en ole ainoa!

Vinkkinä vastaisen varalle: kun valittaa julkisesti, saattavat langat myös löytyä! Näin nimittäin kävi, tänään kesävaatteita etsiessäni törmäsin mystiseen Tapion kaupan muovikassiin, jonka sisällä olivat ne kadonneet Bambu- kerät! Ja kaikkiaan keriä on 8, ei 6.

On tällä jotain pientä valmistakin:

Malli: Vita rosor, Solveig Larssonin Vantboken -Solveigs vantar  kirjasta.
Lanka: Drops Fabel, menekki yhteensä 44g
Koko: kirjan ohjeen mukaan, lapanen on aika lyhyt
Puikot: kaksi 2,5mm minipyöröä 

Solveig Larssonin Vantboken - kirjasta on upeita projekteja Ravelryssä. Itse kirjassa on tavattoman monta lapasta, mutta vaikutelma on vähän sekava. Kirja ei selvästikään ole yhden suunnittelijan hienosti kuvattu ja editoitu tuote, vaan jotain paljon maanläheisempää.
 Vantboken on kuin muistikirja, täynnä inspiraatiokuvia aiheista, lyhyitä muistiinpanoja siitä, mistä neulemalli on sovellettu tai kopioitu, kuvia valmiista töistä. Lisäksi lyhyitä esittelyjä Wanhoista ruotsalaisita neuletaitajista. 
En ostanut Vantbokenia, mutta lainaan sen mielelläni kirjastosta. Kirjoa on aika kallis, noin 58€. Kuvioaiheista  moni on tuttu mm. suomalaisita, norjalaisita ja latvialaisista lapaskirjoista. Osa valmiista kuvista on ihan luvattoman suttuisia -  syntyy vaikutelma, että kuvat on kerätty ja kopioitu mistä vain ne on kiinni saatu. Voi olla, että tämä juttu  ei muista häiritse, mutta minua se hiukan pistää silmään. Editoinnilla ja rajauksella sekä selkeillä valokuvilla Vantboken olisi vieläkin parempi. Toisaalta voi ajatella, että tämä on yhden neulojan "muotokuva" ja suuri työ ei-tietokonesukupolvea edustavalle henkilölle. 

Kirjan ohjeet ovat mustia ruutuja valkoisella pohjalla, ja ne ovat siksi vaikeita lukea, koska pitää hyvin tarkkaan laskea montako silmukkaa on tietyllä rivillä. Minua innostivat eniten virkkausmalleista tehdyt lapasmallit, ja tämä Vita rosor on juuri sellainen. Virkattu ruusupitsi on kaunsi, ja kuvio toimii hyvin lapasessakin. 


6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hurmaavat ruusut! Nuo pienet peukaloruusut ovat minusta aivan erityisen ihanat :)

Minna kirjoitti...

Miten ihanat lapaset! Selailin myös kirjan malleja linkkisi kautta, mielettömän hienoja nekin. Kun muistais tuon kirjan olemassaolon sitten joskus kun on enemmän aikaa tehdäkin siitä jotain.

amuk kirjoitti...

IHANAT :)

Neulisti kirjoitti...

Ihan huikean upeat ruusuvanttuut! Kuvio on todella kaunis.

Tess kirjoitti...

Aivan ihanat lapaset ja väriyhdistelmä on tosi kaunis. Omasta mielestäni yksi kauneimmista väriyhdistelmistä kirjoneuleessa.

Kovin on kauniita malleja tuossa kirjassa. Hinta on vain turhan suolainen, jos laatu on kertomasi mukaista. Josko sen nimen muistaisi ensi syksynä tai talvena, niin voisi lainata kirjastosta. Ei taida olla paljon toivoa...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Nyt on ollut joku ongelmasilä kommenttini eivät ole näkyneet, laitankpa uusiksi sitten!

Sanna: virkkausruusuissa on kyllä sitä jotain, myös neulottuna!

Minna: Pinterest? Ravelryn lemmikit? Minä en millään muista kaikkea, ja käyn inspiroitumassa sitten uudestaan näiden työkalujen kautta.

Amuk: Kiitos kaunis!

Neulisti: kauneus on kyllä täysin malllin suunnittelijan ansiota, mä vaan neuloin...

Tess: Minä tein kirjastooni hankitaehdotuksen, sitten toki kaukolainan kautta voisi saada, jos omassa kirjastossa ei kirjaa vielä ole. On tosiaan minun makuuni turhan kallis, mutta nämä ovat kai vähän makuasioita... Ravelryn Faveja vaan käyttämään?