perjantai 26. lokakuuta 2012

Oregon cowl & handwarmers


Malli: Oregon accesories kit, Autumn colourway
Sunnittelija Alice Starmore, ostettu Virtual Yarns- nettikaupasta 
Cowl eli kaulahuivi, puikot 3mm 
Lanka: Hebridean 2- ply
Fiiis: aivan mahtava projekti! 


Tämä kaulahuivi? kauluri?  on todella kaunis ja aivan mahtava käsityöprojekti. Suunnittelijan taito näkyy paitsi kauniissa mallissa, myös upeissa langoissa jotka ihan säkenöivät monissa väreissä. Lankojen värit ovat siis suunnittelijan itsensä luomia ja tuottamia. Yksittäinen väri - joista paras esimerkki on väri Selkie - onkin upeasti monenvärisen kirjava. Ei tweedmäisen nyppyinen, ei kahdesta eri säikeestä tehty vaan kirjava jo villasta saakka. "Heathered" on englanninkielinen termi tällaiselle langalle. 


Pakkauksessa on tarpeeksi lankaa kaulurin, pipon, kädenlämmittimien ja kirjoneulesormikkaiden tekemiseen. Lisälankaa on sen verran, että voi neuloa yhden sormikkaan kadonneen tilalle. Se on minusta valtavan hieno juttu! Tämän asustekokoelman idea on neuloa ensin helppo kaulahuivi, sitten pipo, jossa on kavennuksia. Kädenlämmittimellä voi harjoitella pienen ymrpärysmitan kirjoneuletta, ja lopettaa voi sitten sormikkaisiin, kun on jo varma kirjoneuleen neuloja. 

No, minä tunsin tarvetta kaulahuiville ja kädenlämmittimille, joten tein sitten ne. Yhden kädenlämmittimen neuloo parissa illassa, ja kaulurikin eteni varsin nopeasti. Olen neulonut monta kirjoneulepipoa ja -sormikasparia joten ei se ihan osaamisesta jäänyt kiinni :) 


Oregon - malli tulee yhdestä Alice Starmoren kirjoneulemallista, ja se on sovellettu nyt tähän asustesarjaan. Innostuin niin, että ostin pakkauksen heti kun sain siitä tiedon. Samalla hiukan harmittelin, sillä olen aina pitänyt enemmän Oregonista Spring - väriversiona. Viikko- pari sitten tulikin tieto, että tästä keväisestä väristä on myös tehty vastaava neulepaketti. Olisi siis kaiketi pitänyt himmailla vielä hetken ? No, nautin kovasti lankojen kerimisestä, koetilkun neulomisesta ja itse neulomisesta. Ehkä joskus on sitten keväänkin aika, nautin nyt syksyisitä väreistä. 

14 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Hurmaava kaulanlämmitin ja kauniit kämmekkäät!

Kardemumma kirjoitti...

Upea tämä on ja niin kauniisti toisiinsa sointuvat värit.

Helen kirjoitti...

Miten ihana kauluri!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Mammutti: Kiitos! tämä malli on sellaista väriterapiaa :)

Kardemumma: kiitos kaunis! Kunniaa en voi ottaa kuin neulomisesta, muu on ihan suunnittelijan kädenjälkeä. Hänellä onkin upeita kirjoneulemalleja.

Helen: kiitos! Kauluri on vähän jännän kokoinen, ja se on kai tarkoitettu "taitettavaksi" rintanuelan - tai takinkauluksen vaulla.

Ingi kirjoitti...

Upeita neuleita! Taitava on ollut suunnittelija ja taitava on tekijäkin!

outi kirjoitti...

Uaah, nuo värit ihan hehkuvat tänne saakka! Tuossa kämmekkäässä erityisesti. Upeat!

Sanna kirjoitti...

Aivan uskomattoman kaunis setti! Mielettömän taidokasta kirjoneuletta ja aivan upeat värit!

Neulisti kirjoitti...

Kertakaikkisen upea setti. Näistä väreistä tulee mieleen revontulet. :)

Elina kirjoitti...

Mielettömän kauniit!!!

Lankakeiju kirjoitti...

Upeita neuleita! Nuo värit on kyllä hienot.

iikku kirjoitti...

Wau! Upeita. Ihanalta kuulostaa tuollainen paketti jossa kaikki on otettu huomioon. Mä olen aika onneton noiden kirjoneuleiden kanssa mutta vielä mäkin osaan tehdä jotain noin ihanaa =)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Ingi: kiitos!

Outi: kahdesta kvuasta näkee oikein kuinka valotus vaikuttaa- mutta ovat ne kyllä tosi väkevät värit!

Sanna: tämä on kyllä kaunis kokonaisuus. Kiitos!

Neulisti: nämä värit ovat tosiaan tavallisuudesta poikkeavia - erikseen ja yhdistelmissä!

Elina: kiitos :)

Lankakeiju: Kiitos - tässä on se hyvä puoli, että suurta neulepaitaa näissä väreissä ei välttämättä päivittäin käyttäisi, mutta näitä kyllä.


Iikko: tottakai osaat, harjoitteula se vain vähän vaatii! Minä nautin näistä hienoista väriyhdistelmistä, sellaisia en osaisi itse sävytellä yhtä kauniisti.

Nordina kirjoitti...

Ihan mahtavat!

Mallaviri kirjoitti...

I-ha-nat!