sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Testit läpäissyt pipo


Malli: Skinner hat, Ravelryssä
Lanka: Drops baby merino, aloe 1 kerä
Puikot: 3,5mm


Tätä pipoa on testattu syksyissessä kelissä jo parin- kolmen viikon verran. Se on kiskaistu laukusta päähän sateella ( suojaa kivasti syksyn tihkussa), tuulessa( pitää kutrit kurissa jopa oululaisessa kelissä) ja pikkupakkasessakin. Lanka on hyvä pipolanka, ei kutita ja on tasaisen pehmeää. Superwash takaa sen että peseminen ei jännitä liikaa. Minulla on aika lailla pipoiksi sopivia jämälankoja, onneksi sain näin supistettua lankavarastoani. 


Malli on helpo oppia ja siksi nopea neuloa että män tekee parissa päivässä- eikä tosiaan tarvita 48 tuntia neulomista! Oikean talven myssyt ja pipot saavat olla vähän paksumpia, mutta "välikausipipo" on tosiaan tarpeen. Tämä on "Kahden euron pipon" kanssa  päässyt säännölliseen käyttöön.

Lukijani, onko sinulla mielessä joku kiva pipomalli jonka olet juuri neulonut  tai aikeissa tehdä? Pidätkö tiukasti istuvista vai myssymäisistä pipoista enemmän?

10 kommenttia:

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

Kaunis pipo! :) Tämä malli menee itselleni ehdottomasti to do-listalle :)

Nasti kirjoitti...

Tuota pipoa olen minäkin katsellut sillä silmällä, kaunis tuli sinullakin. Nykyisin pidän enemmän niistä hieman löysemmistä pipomalleista. Bristol hat -ohje (Amy Christoffers) olisi odottamassa, kun vain langan ja värin sais päätettyä!

vilppumaan erika kirjoitti...

I-H-A-N-A! Mä tykkään kyllä tehdä napakoita ja ne sopii muille, mutta omaan päähän tarvis olla semmonen vähän myssymäisempi. Mutta ei LIIAN :) Eli vaikeeta on! Rikkeä oon ajatellut ja sitten sitä sun aikaisempaa ja kyllä tämäkin varmaan täytyy kokeilla, jos löytyy ostamatta lanka (pitäis myös vähän karsia noita varastoja).

Soile kirjoitti...

Pyysyy päässä oululaisessa säässä, eli ei tartte ommella päähän :) nätti pipo. Pitäisikin tehdä pipoja, myssyjä ja semmoisia. Eilen aloitin joululahjapajan ja se kyllä pitää viedä loppuun ensin. Ja se paita mitä neulot, löysin siihen aikas sopivaisen langan!

Krisse kirjoitti...

Kaunis pipo!
Rikke on tämän hetken suosikkipiponi. Pidän "pitkistä" pipoista, syypää on pääni malli, jossa napakat pikkupipot saavat aikaan sellaisen väinämöislakkivaikutelman... :D

Ingi kirjoitti...

Kaunis pipomalli! Itse en yleensä käytä valmiita ohjeita, selailen neulemallikirjoja.

Tiina kirjoitti...

Onpa kaunis pipo! Alkoi heti mullakin sormet syyhytä, että jospa minäkin pipon pyöräyttäisin..
Mä tykkään ensiten maltillisesti myssyttävistä pipoista, ja Ilun suunnittelema Kipari onkin ollut mun tämän syksyn suosikki.

Minna kirjoitti...

Minä tykkään löysistä pipoista, ne eivät littaa tukkaa ja näyttävät kivoilta. Ja jos tarvis, alareunan voi monessa mallissa rullata kaksinkerroin korvia lämmittämään. Tuo malli näyttä todella kauniilta, pitäisi ehkä kokeilla. Olen neulonut vaan aina uudestaan ja uudestaan näitä ainaoikein-pipoja, olisi ehkä aika vaihtaa mallia.

Oletpa muuten kaunis tuossa ensimmäisessä kuvassa!

- Virpi - kirjoitti...

Ihanan näköinen. Välillä löysät ja välillä tiukat pipot, riippuu vähän käyttötarkoituksesta. Tuon pipon voisin vaikka neuloa.

Pitko kirjoitti...

Kaunis pipo. Käy varmasti keliin kuin keliin aina pahempiin pakkasiin asti.

Myssyhtävät ovat omaan mieleeni: sen verran väljä, ettei näytä ihan nuppineulapäältä eikä tukka liimaannu, mutta sen verran napakka, ettei lennä tuulen mukana. :)