maanantai 1. syyskuuta 2014

Glaize ja Cotton merino


Malli: Glaize, Robin Melanson

Lanka: Drops Cotton merino, 350g
Puikot 4mm


Tässä oma, simppeli versioni Glaizesta. Aion aikaisemmin tehdä langasta jotain muuta - kieltämtättä tämä malli olisi kauniipi sievästi melereratusta langasta. Hihoista jätin pois "salmiakkikuviot", sillä uskon että nämä ovat minulle edullisemman näköiset. Ohje on TC:n tapaan selkeä ja helppo neulottava. Tässä mallissa saumat ovat omiaan: joustavalle puserolle saadaan ryhtiä, ja syvän halkion vuoksi neulomaan joutuisi joka tapauksessa edes-takaisin. 

Muuten tykkään kovasti puseron mallista: laskettu pääntie napeilla ja hiukan vajaamittaiset hihat ovat lempiasioitani puseroissa! Cotton merino taas on ensiluokkainen uusi tuttavuus: pehmeä, sileä, kevyt mutta lämmin lanka. Sillä on muuten upea värikartta, oletteko huomanneet? Lanka on pyöreää ja paksumman tuntuista kuin moni muu DK:na myytävä lanka. Sopisi siis pehmoisiin ympäri vuoden käytettäviin  puseroihin ja asusteisiin. Lanka on lisäksi superwashia, mutta vailla villaisen SW - langan liukkautta. 

Tämä neule sai alkunsa jo kylmän kevään aikana, mutta niin vain sai odottaa tänne saakka nappeja ja valokuvausta. Koitan jatkaa näiden viittä vaille valmiiden viimeistelyä, vaikka puikoilla on juuri nyt ainakin 4 eri työtä.

Ja vielä psst kaikki Etelä- Pohjalaiset neulojat: Seinäjoen Tikkuajien neuletapaamisesta tiedotetaan omassa blogissaan. Blogi sen vuoksi, että kaikki eivät ole FB - aktiiveja ja kommentointi onnistuu ilman kummempia kommervenkkejä.

7 kommenttia:

jennileena kirjoitti...

Todella kaunis paita! Olen samaa mieltä, että Cotton Merino on ihana lanka. Tein siitä itselleni keväällä paidan ja se on ehdottomasti lempipaitani.

jennileena kirjoitti...

Vielä heti perään toinen kommentti; Sinulle on Hyvän mielen syyshaaste blogissani, jos haluat osallistua :)

Soile kirjoitti...

Onko tämä se malli jota kerran möötissä tutkailtiin, se malli taisi olla punaisella langalla tehty?

Kiva siitä tuli, eikä hihat tartte mitää koristuksia, näin nuot miehustan ja selän kuviot nousevat paremmin esillekin.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Jennileea: kiitos kaunis, tämä on kiva malli. Käyn kurkistamassa hastettasi.

Soile: no tämä on nimenomaan Se malli. Pelkään että ne hihat olisivat sittenkin muistuttaneet kinkkuverkkoa näillä käsivarsilla. Ny on ihan OK :)

Sipi kirjoitti...

Todella kaunis pusero!

Linkitin Tikkuajat blogiini, nähdään illalla :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hei Sipi! Hyvä juttu - oli kiva nähdä :)

Nunnuka kirjoitti...

Nuo selän kuviot ovat tosi kauniit! Tämä on inspiroiva malli :)