sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Lankavaraston inventaarioOlen jatkanut lankavarastojeni läpikäymistä, valokuvausta ja tallennusta. Aiemmin käytin Ravelryä lähinnä mallien vertailuun ja lankaideoiden hakemiseen. Ravelryhän on paljon muutakin kuin samanmielisten neulojien sosiaalinen yhteisö - yksi elementti on lankavaraston ja puikkojen järjestäminen. Valmiista lankavarastosta voi ladata omalle koneelle exel-taulukun -erinomaisen kätevää vaikka printattuna? Lukijat, oletteko te käyttäneet samaa mahdollisuutta? Mitä olette huomanneet itsestänne ja suosikkilangoistanne? Vai onko ajatuskin lankavaraston läpikäynnistä liian pelottava? Minulle ainakin se on ollut toistaiseksi positiivinen juttu.

Kaapissa kaivellessani löytyi ilahduttava värikirjo Novitan Florica-lankaa. Olen ostanut sitä jo vuosia ja suurin osa varastoani on peräsin vuosilta 2003-2005. Varastolangoista neuloin lopulta Colette pulloverin tuossa syksymällä. Onneksi lankaa saa edelleen, mutta ainakin minulle on osunut huonompa Floricaa vastaan lähivuosina. Allaa olevasta kuvasta näette eron, puhtaan valkoinen on löyhäkierteistä ja kovempaa, luonnon valkoinen taas pöyheämpää. Eräskin suuritöinen projekti meni mönkään tuon ohuemman langan vuoksi: en saa sillä aikaiseksi kaunista kirjoneulepintaa, vaikka yritänkin. Haikeana katselin vanhoja Florican värikarttoja - siinä hyvä lanka, joka voisi kilpailla vaikka Kaislakertun tai Satakielen lankojen kanssa..


Puikoilla on nyt jotain ruskeaa ja kaunista -tai ainakin malli on kaunis... tämän tunnistatte varmasti kaikki Norah Gaughanin fanit?

6 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Lankavarasto olis tosiaan hyvä päivittää mutta kun se tuntuu niin työläältä hommalta, ettei kehtaa edes aloittaa :D
Ogee tunic on munkin tehtävä listalla :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

tietysti Sipi tunnistit! Mä aloin etsimään kesälankoja ja siitä se sitten lähti :D Pikku hiljaa tehden. Sitten voi vaikka myydä/ vaihtaa/antaa pois ne, mitkä ei houkuta...

Satu kirjoitti...

En muista mallien nimiä (kuten en ihmistenkään), mutta Gaughaniksihan tuon tunnisti heti. :D

Olen jo peräti perässäroikkujana Ravelryssä, mutta en ole vielä aikonutkaan organisoida lankojani. Niitä ei edes ole mitään huikeita määriä, koska olen kova inventoimaan vaatekomeroita. Samalla kun muu turha, saa lähteä turha lankakin.

Nasti kirjoitti...

Ei kyllä lankainventaario houkuta minuakaan, kerran arvioin että siinä se 10 ja 15 kilon välillä liikkuu...

Komee on tulossa Ogeesta, mulla viimeistelyä vaille on U-neck turbulence pullover samaisesta kirjasta... :) Great minds... ja silleen!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Solveig, ihailen tuota! Olen raahannut lankaa erinäisissä muutoissa mukanani. Nyt yritän (tilanteen kartoitettuani) joko neuloa tai "vapauttaa" langoista osan.
Nasti, mulla ei ole vieläkään kilomääristä mitään tietoa, mutta tiedän paremmin, mistä tykkään neuloa -yllättäen ohuista langoista... Turbulence on kanssa haavelistallani. Nyt hymyilyttää - onneksi emme valinneet samaa mallia :D

Heleena kirjoitti...

Hyvä oivallus tuo exel-taulukko. Olen jo jonkun aikaa suunnitellut lankojen inventointia. Tästä sain lisää innostusta.