perjantai 23. toukokuuta 2008

Neulesuunnitelmia


Tässä edellisessä postauksessa mainitsemani valmis työ: Cat's Paw-mallilla neulottu huivi. Lankana on Garnstudion Cotton Viscose, 4mm puikoilla. Mallineule on perinteinen Shetlannin malli, jonka ohje löytyyElizabeth Lovickin sivuilta. Elizabeth on muutenkin ansioitunut neuleperinteen tutkija ja neulesuunnittelija. Tämän pienen ganseyn haluaisin neuloa seuraavaksi ganseyksi, siihen menisi vain yksi kartio Frangipanin ihanaa lankaa.

Mutta listalla olisi muutakin neulottavaa. Ja sitä lankaa jo onkin:


Tästä uudesta tuttavuudesta pitäisi syntyä pitsihuivi häävieraan asusteeksi. Odotan vain niitä teräviä puikkoja, nykyisillä 5mm puikoilla ei näin ohutta lankaa neulota! Tänäänkin kyttäsin postin tuloa melkein luukun vieressä istuen.Tässä Dropsin Safran, myöskin minulle uusi tuttavuus. Tämä on korvamerkitty IKn kesänumeron ihastukseeni, Après Surf Hoodieen. Ei haasteita kannata pelätä, vaikka noin ohuella langalla ( 160m/ 50g) pitsipuseron neulominen ihan vähän jännittääkin. Jos ei valmistu täksi kesäksi, niin onpahan sitten ensi vuodeksi.. eikös juu?

En millään viitsi aloittaa pitsihuivia huonoilla puikoilla. Joten juuri nyt puikoilla on jotain jännää Norah Gaughanin vol.2 sesta. Oletteko muuten jo nähneet Ravelryssä Norahin esittelemät kuvat tulevasta Vol. 3sesta? AIka hieno kokoelma tulossa, jos niihin on uskominen.

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Yritin kovasti kurkkia vol 3:sta, mutta löysin tasan yhden kuvan.

On ihanaa tehdä neulesuunnitelmia. Minä en kehtaa laittaa niitä blogiin, kun suunnitelmani muuttuvat aina lennossa.

hekku kirjoitti...

Toi Dropsin Safran on ihanaa lankaa! Kudoin syksyllä (juuri tuosta samasta väristäkin) siitä kietsun Keetulle ja rakastuin lankaan syvästi. Ihanan ohutta, helppoa neuloa ja kivan tuntuista käteen.. Suunnitelmissa on tehdä siitä taas jossain välissä "turvaneuletakki" mustana. Kunhan vaan muilta suunnitelmilta kerkiän.

Ihana tuo sun valkoinen neule! :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Solveig,Norah gaugahan fans ryhmän -foorumilta lötyyy oma ketju tätä hehkutusta varten, siellä on 3 mallia... katsotaan, miten neulesuunnitelmille käy, varaan oikeuden muuttaa mieltäni!

hekku; kiitos tiedosta! Kiva kuulla, että tuo on hyvä lanka neuloa! nyt on käpälä vähän kipeä, mutta ehkä se tästä paranee. Sillä mäkin näitä kirjasin, että tulisi varmemmin tehtyä :D