torstai 10. heinäkuuta 2008

Matkaraportti

Kuva Aostan laaksosta, moottoripyörän selästä näpättynä.

Euroopan reissu pähkinänkuoressa:
-5 759km moottoripyörän matkassa 19 päivän aikana.
- Reitti Turku-Kööpenhamina (DK)-Bremen (D)- Waalwijk (NL)-Brysseli (B)-Pariisi (F)-Les Houchez (F) Mont Blancin juurella- Roquebrune-Cap Martin (F) Italian rajan ja Monacon välissä-Bourg St. Pierre (CH) 1600m korkeudessa Alppien ylityksen jälkeen-Gueberschwir (F) Alsacen viinialueella-Trier (D)- Cochem (D)-Lyypekki (D)-Helsinki. Suomessa mennen-tullen vielä yhteensä 700 km ajoa.
-Nettiin pääsy oli yllättävänkin vaikeaa ja kallista ajoittain. Niinpä en voinut päivittää ihan reaaliajoissa.Lankaostoksiakin tuli onneksi tehtyä. Jouduin laittamaan kaikkiaan 3 pakettia postiin, ja kahta lankaa sisältävää odotetaan vielä saapuviksi. Päivitän niiden sisällöstä kunhan tulevat!

Tässä kahdesta tavaratalosta ostettuja Regian lankoja. Oikealla lyypekkiläisestä Karstad- tavaratalosta ostettu Regian Stretch-lanka. Hinta oli kohtuullinen 4,80€ kerä.Väri 121 on sävykäs sekoitus kylmiä ja lämpimiä punaisia ja harmaata. Lanka itsessään on todellakin joustavampaa kuin "perus" Regia.
Vasemmalla kuvassa Kaffe Fassettin Regialle tekemä lanka, väri 4259. Ihanat, vähän kansallispukumaiset värit houkuttivat. Tämän ostin Galleria Kaufhofista Trieristä 5€ kappalehintaan. Mainitsen nämä tavarataloketjut siksi, että niitä tuntuu olevan läpi Saksan ja sukon kiireisenkin matkailijan löytävän ne helposti.Valikoimat "käsityö" osastoilla taas tuntuvat vaihtelevan hurjasti. Lyypekin Karstadissa oli pökerryttävän upea valikoima paitsi muita Schahenmayer Nomottan lankoja, myös Gutermannin helmiä ja laadukkaita kankaita. Galleria Kaufofissa taas oli vain muutamia laatuja lankoja.

On hienoa olla kotisuomessa taas,varsinkin kun kesän langat ovat alennuksessa, syksyn uudet mallit ilmestyvät pian ja uutuuslangat tulevat hyllyihin.

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Voi, mikä kuva!

Mieleni tekee aina vain noita kaffeelankoja. On lankavarasto paisunut vain ihan mahdottomasti, vaikka eihän sitä tarvisi kuin sata grammaa...

Nasti kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Oli hauskaa lukea matkaraporttejasi maailmalta, harmi jos nettiin oli vaikeeta päästä. Odotan innolla tulevia lankaesittelyjä :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Solveig, Regian langoissa on 10 vuoden takuukin: saat hyvin hyvin kestävät sukat.. jotan anna mennä! Kuva on vain yksi monista vastaavista. ihan henkeä salpaavan upeista alppimaisemista. En vain kehdannut tehdä tästä matkablogia...

Nasti, kiitos! Olisi ollut hienoa päivitellä matkan kuluessa. Toivottavasti en tuota pettymystä, sillä mitään kovin hurjaa ei ole luvassa. Muutaman kaupan aion kyllä vielä esitellä...