torstai 23. heinäkuuta 2009

Puroon pudonnut


Miten niin raidat eivät toistu tai peilaa? Kuvassa neulottu suoraan kerältä.

Novitan uutuuslankaa piti minunkin kokeilla - kun kaikki muutkin kerran... Puro-langasta on jo paljon sanottu, mutta tässä minun kokemuksiani: Puro ei ole Noroa nähnytkään. Totta, että molemmissa langoissa on hiukan liukuvat, arvaamattomat värin vaihdot. Mutta. Noro on sävykkäämpää ja kauniinpaa, taiteellisemmin värjättyä. Langanlaatu on korkeampi, karheudesta huolimatta, kuin Puron. Eikä Noroa saa vieläkään 3,50€ kerä Prismasta. Kaikesta huolimatta tykästyin Puron Kanerva-sävyyn ja ostin sitä 5 kerää.


Aika tarkkaan 65g lankaa meni tähän myssyyn. Neuloin ensin omasta päästä baskerimallisen myssyn. Valitettavasti siitä ei ollut pidettäväksi, vain purkuun. Otin sitten suoraan mallin Novitan lehdestä ja neuloin myssyä niin kauan, kunnes myssy oli sopivan kokoinen ja päättelin. En pidä roikkuvista pipoista, ja tästä tuli vallan kivasti istuva. Väljä, oikeastaan. Ei ainakaan mene kutrit pahasti sekaisin!
Tähän huiviin meni about 3,3 kerää Puroa - totesin pituuden olevan minulle riittävä - itseni pituinen. Malli on taas Novitan Syksy-lehdestä. Huivi on ihanan pehmoinen ja pirteän värinen, se saa kaunistaa harmaata syksyä ilmojen viilennettyä. Eli jäin Novitan koukkuun tällä kertaa: juju on langassa,ei mallissa, neulotaan paksuilla puikoilla, nopeasti valmista...joskus näinkin.
Olen lukenut Ravery keskustelua Novitan toiminnasta mielenkiinnolla. Suosittelen!

5 kommenttia:

outi kirjoitti...

Samaa Puron sävyä puikoilla täälläkin! Aika lailla puet omatkin ajatukseni sanoiksi. Kanervikko näyttää kivalta.

Sipi kirjoitti...

Tuo novitan langan "hahtuvamaisuus mua askarruttaa, mitenhän se kestää käytössä, nukkaantuuko samantien..sinä kuitenkin puritkin yhden ja se lanka kuitenkin kesti sen :D
Siis tosi kivalta näyttää nuo tekemäsi, pipo ja huivi, oikein on kauniit ja pirteän väriset, sopivat syksyä piristämään :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Puron purkamisen kanssa tein niin, että otin langan suoraan ensin neulomastani baskerista: puikoilla oli yksi pipo, ja ala roikkui hiljalleen purkautuva neule. Lanka kesti OK eikä nöyhtännyt tai ollut vaarassa katketa. En uskaltaisi tehdä tästä mitään pitkäikäistä pitovaatetta kuitenkaan.

Kaisa kirjoitti...

Jaha, meillä olisi taas aihetta Novita-keskusteluun. ;) Mulla on pussillinen Puroa kaapissa, saa nähdä koska siitä jotakin syntyy.

Henna Mattila kirjoitti...

Tosi paljo ketuttaa siitä toi Puro, et ne sävyt ei oikein miellytä silmää... Muuta kuin tämä ja Tundra. Noron sävyt miellyttää enemmän, kun ne ovat enemmän harmoniassa ja sillee... Kun ei ole varaa Noroon niin kai se on sitten tyytyminen Puroon >.< Pitää laittaa palautetta Novitalle, että Puron sävyt uusiksi ja hahtuvaisuus veke niin voisin ostaa sitä vaikka mielin määrin. Noi sun tekeleet on tosi hienoja, oon just harkinnu itekki tekeväni samasta sävystä ja samat mallit :D Viime Novitassa oli paljon käyttis-malleja.