torstai 17. joulukuuta 2009

Neulojan onni on...

Uusi Knitty! Jossa on vihdoin myös Tikrun malli. Onneksi Knitty ja Ulla pysyvät ja paranevat; ne täydentävät upeasti neulelehtien ja muiden kanavien mallitarjontaa.


Neulojan onni on myös löytää kaunis ja ilahduttava lapasmalli. Hello Yarn Squirrel sampler mittens - kirjoneulekuviot, lapasen rakenne kaikkine yksityiskohtineen ovat Prosessineulojan makuun.

Pakkasviikolla neulottu uusi, lämmin pipo.

Lanka: Mirasol Sulka, hiukan alle 2 vyyhteä eli 100g.

Lanka löytyi Tampereelta Lankaideasta; tiheys oli ihan perfect tähän malliin, jossa vaaditaan 14s/ 10 cm. Koostumus on suloisen pehmeä: 60% merinoa, 20% alpakkaa ja 20 %silkkiä. Lanka on hyvin paksua ja lähes kierteetöntä. Helppo neuloa, mutta neuleesta roikkuva langanpää alkaa hapsottaa nopeasti.

Pipo on valtavan lämmin; testattu -23 asteen pakkasessa ja hyvin toimii! Jujuna ovat kauniit vekit, jotka neulotaan pipon toiseen sivuun. Hauskaa ja erittäin helppoa tehdä; eikä vaikutelma ole ollenkaan hullumpi, vai mitä?

Neulojan onni on myös iloisen väriset sukat.

Sukat, jotka sopivat alesta löytyneisin uusiin kotihousuihin melkein liiankin hyvin. Lanka Noro Kureyon Sock, puikot 2,5mm; ohje on omasta päästä. Pieneen mutta leveään jalkaani olen aiemmin tehnyt n. 60-64 s sukkia, mutta tämä Noro levähti aika paljon jalassa.

Värit ovat upeat; kärjestä alkaen persikan oranssi, ruskeankeltainen, hyasintti, pinkki, purppura, roosa, kirkas punainen, sitten Tapparan värit eli sininen ja oranssi... ja sitten! Neuloessa huomasin että Eisaku Noro on pystynyt muutamaan sellaisen pesukoneen nukkasihdistä löytyvän kirjavan harmaan vihertävän värin tähän värimalliin. Suurenna kuva jos et usko, minusta se väri muistuttaa myös pöydän alle jääneitä minttupurkan jämiä ja taskuista löyvyiä nöyhtäpalloja.... näkyvissä siis resorin välittömässä läheisyydessä. No, neroilla on nerojen ideat. Olen vähän tylsä mutta halusin neuloa nämä raidoittamatta.


6 kommenttia:

outi kirjoitti...

Tuo pipo on aivan mahtava. Vahtasin sitä jo Ravelryn puolella. Lanka tekee mielestäni sen jutun; piposi harmaa on ihan nappikymppi. Puikkojen kilkatusta sinne ja mukavaa joulua!

Maartsi kirjoitti...

Taisit paljastaa Noron salaisen aseen: tyhjentävät kaikki Japanin pesukoneet nöyhdästä ja kehräävät sen langan sekaan. ;)

Tytti kirjoitti...

Pipa on ihana, tyylikäs ja hienostunut. Tykkään.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: kiitos, tämä väri on jännä petroolinharmaa - aika kivasti sopii mustaan ja siniseen takkiin.
Maartsi: niin, kua tietää miten ne raaka-aineet kerätään... :-)
Tytti: Kiitos! ei kuin tekemään omaa versiota!

Satu kirjoitti...

Hei, voin kertoa, ettei tuo Noro-lanka olisi ollut hyvä valinta raidoitukseen. On ihan käytännön kokemusta, nääs. Burkhuun meni, ja lens kaarella lankalaatikon toivottomat-osastoon.

Niin, ja terveisiä vain työn tuoksinasta. Kun osutaan seuraavan kerran yhtä aikaa tikkuamaan, on taas paljon työpureskeltavaa. :)

Sipi kirjoitti...

Kiva pipo, nyt on ollutkin niin hirmupakkasia että lämpöisiä neuleita on tosissaan tarvittu :) Kauniit sukat, väreiltään niin pirteät.