sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Orava( n) pesässä

Marraskuisessa postauksessa esitelty mohairnelue on valmis, ja se on jo nähnyt hiukan maailmaa: nimittäin joulutunnelmaa Napapiirillä. Kyseessä on Rowanin ihanasta Kid Classicista neulottu peruspusero; kokoon 36 meni koko lailla 6 kerää. Väri on Victoria. Tarvitsin jotain tällaista pörheää, lämmintä ja kevyttä puseroa, jotan tämä oli oiva työ.

Eilen illalla sai tämä orava-tyyny vihdoin lopullisen muotonsa. Siinä se nököttää hyllyllä lomamuistojen joukossa.
Kiitos Koo:lle, joka vinkkasi trasselia täytteeksi! Ikävä kyllä ehdin jo ostaa polyesterivanua, jota on nyt kurren täytteenä. Tilkkutöitä tehdessä polyesterivanun kuidut "leikkaavat" itsensä työn kerroksien läpi herkästi, ja pelkään että samoin käy tämän neulotun työn kanssa. Ei siis kovia haleja, jotta kaverille ei tule talviturkki!

Materiaalina on Järbo Garnin Vinga, kaksinkertaisena, 200g. Puikot 5,5mm, kai. Ohje on iki-ihanasta Whimisical Little Knits 2 - kokoelmasta. Lanka valikoitui sen kauniin punaruskean meleeratun värin sekä kestävän materiaalin vuoksi. Laitoin tälle kaverille silmät, vaikka niitä ei ole alkuperäisessä.

Tässä vielä paremmin valottunut kuva. Oravalla on korkeutta hiukan alle 40 cm, ja se on neulottu yhtenä kappaleena.
Neulominen on suoranainen ihme: voi luoda sekä muodon että materiaalin samalla keralla! Tässä mallissa neulottiin vain "ympyrää" suljettuna ja muotoiltiin hiukan. Pää ja häntä eroteltiin ja neulottin erikseen; päättelyt hännän ja pään laella tehtiin 3 puikoin päättelynä. Lopuksi vain 3 langanpäätä piiloon! Varsin helppo ja silti nerokas rakenne - se oli yksi syy neuloa tällainen lelun ja sisustusesineen välimuoto.

Ei kommentteja: