maanantai 11. tammikuuta 2010

Norjalaisia tähtiä

Malli: Drops 116-12
Lanka: Drops Alpaca harmaa 506, noin 450g ja valkoinen nro 100, noin 50g
Puikot: 4mm ja 5mm


Kuten edellisessä postauksessa ennustin, keli lämpeni yli 20 astetta: kuvan ottohetkellä pakkasta on vain -7 astetta! Kaksinkertainen alpakkapusero on käytössä paitsi lämmin, niin hyvin laskeutuva ja unelman pehmeä.

Muokkasin mallia siten, että jätin resorin jälkeen noin 10 cm pituudesta pois. Näin lyhyenä en tarvitse mekkoa, vaan paremmin mittasuhteisiini sopivan puseron. Toki sovitin vartalo-osaa ennen kaarrokkeen aloittamista ja neuloin siinä vaiheessa noin tuuman verran lisää. Nyt tämä on tosi hyvän pituinen - olen kuullut kauhutarinoita alpakan taipumuksesta venähtää, joten toivon että tälle ei käy niin.

Neuletiheys oli varsin löysä, 17s/ 10 cm. Kaksinkertaisella langalla kävi helposti niin, että toinen lanka lipsahti pois ja silmukan teki vain yksi lanka. Huomasin sen vähän liian myöhäään, ja nostin neuleen valoa vasten, etsin ja korjasin kaikki kainalosta 20 cm alaspäin olevat " puolikkaalla" langalla tehdyt silmukat. Jos joskus vielä teen tupla-alpakkalangalla, tiedän varoa ja tarkistaa asian ajoissa!

Tähän puseroon käytin osin purettua lankaa, jota en suoristanut erikseen, neuloin vain tuplana. Suihkuttelin valmista neuletta kevyesti jotta kuitu suoristuisi. Joku oli kastelut alpakkaneuleensa ja hihat olivat venyneet 20 cm, joten onneksi en tehnyt samoin.

Kirjoneulekohdat tein erityisen tarkkaan: tiukensin käsialaa ja olin huolellinen siitä, että langanjuoksut ovat tarpeeksi pitkiä, mutta eivät liian pitkiä. Kieli keskellä suuta siis. Tein muutenkin homman itselleni helpoksi ja laitoin jokaisen kuvion aloituskohtaan silmukkamerkin. Mutta muuten kirjoneule pyörönä on helppoa, suosittelen kaikkia kokeilemaan, jos suinkin kiinostaa. Symmetrinen kuvio helpottaa aina asiaa.

Nyt oravalapasten kimppuun. Toivottavasti ei tule plussakeli niiden valmistuessa!

15 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kaunis! Jotenkin niin sinun näköisesi.

Elios kirjoitti...

Voi kuinka upea!
Pakkasia toivoessa :)

Nasti kirjoitti...

Wau, ompa klassisen upea talvineule! Minä en ole vielä Alpacaa kaksinkertaisena kokeillut, mutta voin kuvitella että lämmin ja laskeutuva on.

Inkeri kirjoitti...

Kerrassaan upea pusero!

Satu kirjoitti...

Kaunis pusero. Toivomme kauniita pakkassäitä! Niille lapasille kans.

Vuosia meni ilman isompaa kirjoneuletta ja nyt neulotuttais koko ajan. Kaarrokejuttu kyllä on tuloillaan, tosin ilman kirjoa.

Jaana kirjoitti...

On se kaunis! Toivotaan kylmien kelien jatkoaikaa siis!

Tytti kirjoitti...

Kaunis ja klassinen!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Upea!
Jos joskus uskaltaudun kirjoneulemaan, niin ensimmäisenä työnä tulee olemaan juuri tähtineule. Kiitos tästä vinkistä.

hiisa kirjoitti...

Erittäin söpö!

Kaisa kirjoitti...

Upea paita!

Sipi kirjoitti...

Todella upeakuvioinen paita, mustavalkoisessa on aina sitä jotain!
Itselläni on todella paljon pidetty villatakki kaksinkertaisesta Dropsin alpakasta, eikä se ole kyllä käytössä venynyt vaan on pitänyt oikeat mittasuhteensakin kokoajan :)

Kaisa kirjoitti...

Aivan valtavan upea! Itselläni on Dropsin alpakasta hyviä kokemuksia, ei ole lörpsähtänyt yksin- eikä kaksinkertaisella neuleella.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tuhannet kiitokset! Olen ihan punaposkin lukenut teidän kehujanne :-) En olisi raatsinut neuloa tätä kaksinkertaista puseroa ellei varastossa olisi lojunut niin paljon näitä lankoja kahden eri projektin jäljiltä. Mutta eiköhän jokaiseen komeroon mahdu yksi tosi lämmin alpakkaneule! Voin suositella mallia; tämä toimisi varmasti hyvin vaikka Dropsin villalangoilla tehtynä...

satumh kirjoitti...

oih, upea! :)

Anni kirjoitti...

Onpas upea! Ja kiitos kovasti kostutusvinkistä, aloitin eilen villatakin kaksinkertaisesta Drops Alpacasta ja olen jo ehtinyt miettiä kokoamista ja kostutusta. Nytpä tiedän olla kastelematta kokonaan! On muuten ihana neuloa tuplana, niin pehmeää ja miellyttävää. :)