sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Matkan varrelta, vielä kerran

Yllä näkyy tämänkertainen reittimme; matka taittui autolla väljän etukäteissuunitelman mukaan ajalla 8.6 - 24.6. Varailimme tarpeen mukaan hotelleja netin kautta ja näimme monta nähtävyttä. Matkan teko on tosin aika rankkaa, kun osoite vaihtuu lähes joka päivä. Lopulta on kyllästynyt pitämään samoja, vähän nuhjuisia vaatteita ja pakkaamaan ja penkomaan ja purkamaan... joten kotiin oli kiva tulla. Matka oli kyllä hieno ja ikimuistoinen.


Lankakauppoja näin 3, kävin kahdessa. Lyypekin Wolle und Hobby oli paikoillaan, sain aikaa vain 3 minuuttia asiointiin! Onneksi eräässä vähän syrjäisemmässä paikassa osuimme pieneen lankakauppaan:

Kyllä. Kuten niin monet muutkin, pääsin käymään Wollmeisen puodissa Pfaffenhofenissa.

Claudia oli hirmuisen mukava, ystävällinen ja vaatimaton. Kertoi saaneensa asiakkaita Dubaita myöten. Aikaa minulla meni kaupassa lopulta alle 30 min.
En ole koskaan ostanut Wollmeisea, kerran olen kurkistanut nettikauppaan. Olin nähnyt toki kuvia langoista ja neuleista, ja mietin itselleni strategian. Käyttäisin kaupassa 100€, ja etsisin nk. semisolideja tai vain vähän raidoittuvia lankoja omissa lempiväreissäni.

Kuvassa vasemmalta merinoa Scarabeus, loput Twiniä. Toinen vasemmalta oli niitä "we're different" eli solmuisia, voisikohan väri olla Pfeffermint Prinz? Keskellä Grashüpfer, sitten Roter Himbeermund, Versuchskanichen ja violetti on mysteeriväri - en ryhdy veikkailemaan mikä.
Valokuvaus oli todella haastavaa, nämä kuvat on otettu hotellihuoneessa. Punaiset ovat eri sävyisiä oikeasti...


Takaisin Ruotsin läpi ajaessa tuli pisin päivämatkamme. Lähdimme Hampurista aamulla ja päädyimme Tukholmaan illalla, noin 12 tunnin matkan teon jälkeen. Aikaa siis oli riittämiin.
Minulla kulki koko ajan matkassa neulepussi, jossa Heart to Heart socksit sekä vyyhti Handmaidenin Casbah -lankaa. Pitkän matkan ratoksi ideoin auton juomanpidikkeistä kerinpuut. Kuskin mielstä hulluuteni on nyt saavuttanut uuden asteen :D


Vyyhti oli aika sotkuinen, mutta kolmen vartin päästä kerä oli valmis. Puikoilla hyppäsivätkin Tiptoe though the tulips- sukat... matkaa kun vielä riitti useaksi tunniksi! Joka tapauksessa pitää todeta, että kotisohvain nurkassa on helppo taas neuloa.

6 kommenttia:

outi kirjoitti...

Ihana postaus! Vyyhdinpuusi ovat hienot! Aina sitä pitää jotain keksiä uutta, että kumppanuussuhteet pysyvät tuoreina. Minulla ei ole mitään kokemusta Wollmeisesta. Toki olen huomannut hypetyksen, mutta en ole ryhtynyt kilpaan nettikaupoissa. Nyt täytyy kyllä sanoa, että sun kuvissasi näyttää ko. lanka hyvältä, vaikka kuvan laatua moititkin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ooh, olipas reissulla matkaa, mutta varmsti ikimuistoinen. Minä tässä mietin, että jaksaisko ajaa Helsinkiin vai mentäiskö junalla (ykkösluokassa tosin ;).
Tuothan lankoja meidän hypisteltäväksi?
Upeat sukat sait matkalla valmiiksi.

Heleena kirjoitti...

Vyyhdinpuu-idea on tosi keksintö! Kuvasta matkareitistänne voi päätellä että olette nähneet paljon hienoa maisemia ja vanhoja rakennuksia ja linnoja. Nyt odottelen mitä maltat tehdä Wollmeisesta?

Marika kirjoitti...

Reissunne näytti tosi kivalta !! Itse en ole vielä saanut ylipuhuttua muuta perhetta moiseen vaan aina on lennetty suoraan eteläiseen Eurooppaan. Ihanat värit löysit Wollmeisenin putiikista. :-)

Niina kirjoitti...

Moi! Oli kiva nähdä ja turista Lankaideassa! mahtava reissu teillä ollutkin. Ja hyvät värit noissa Wolleissa...
Hyvää loppukesää!
(www.puikottaa1.vuodatus.net)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: kiitos, lanka on kovin hankalaa kuvat syvien värien takia. Huumaavan värikästä kaupassa oli.
Tellu; tottakai tuon! En voi joka tilantessa suositella itse ajamista, junalla on paikkansa :D
Heleena: todellakin näimme, laaksossa voi olla joka rinteella jonkinlainen linna! Wollmeise on jo puikoilla..
Hei Marika! Kieltämättä lento ja auton vuokraus houkuttaisi, säästyisi aikaa ja hemoja :D
Niina: Aina yhtä kiva nähdä! Lankaideassa jään AINA suustani kiinni. Minun tapaiseni lankakauppa :D