tiistai 10. elokuuta 2010

Basilikaa maun mukaan

Malli: Basilika, suunnittelija Lotta Palonen, Ulla 1/ 10
Lanka: Novita Isoveli, väri meleerattu ruskea 067, noin 530g
Puikot: sopivan kokoiset
Lisäksi 1 vetoketju, napit ja nepparit

Basilika on ollut suunnitelmissani pitkään. Näin kaupassa Isonveljen uutuusvärin ja se kolahti heti: tuosta teen oman Basilikani! Projektissa oli kuitenkin omat haasteensa - itse neulominen oli nopeaa ja ylhäältä alas neuloessa oli mukava sovittaa kavennukset juuri oikein.
Minulle kävi pieni ajatusvirhe, sillä en neulonut yhtä monta kerrosta hihaa kuin ohjeessa; toiveena oli saada hiukan lyhyempi raglan. Samalla neuleen ympärysmitta hieman pieneni. Jos olisin osannut ajatella, olisin kompensoinut luomalla 1 silmukan enemmän jo aloitukseen...


Toinen omapäinen juttuni: Neuloin etumuksen pitsin suoraan kiinni etureunaan - ei aivan taiteen sääntöjen mukaan, mutta kuitenkin.

Omia versioitani tässä takissa ovat myös rullareunat ja kiinnitys. Alun perin ajattelin tehdä kauluksesta alkuperäistä matalamman, joten neuloin taitetta vähemmän. Kun aikani katselin rullautuvaa reunaa, ajattelin jättää kaikki juuri sellaisksi, enkä ommella niitä kiinni.

Takin valmistuttua ompelin 6 nepparia ja totesin, että ne vetävät rumasti. Niinpä poimin vasemmasta reunasta silmukat ja tein " nappilistaa" lisää. Ompelin vetoketjun tikkipistoilla kiinni ensin "listaan" ja sitten hyvin varoen pitsin liitoskohtaan kiinni. Olen sikäi tyytyväinen, että vetoketju ei vedä neuletta. Toisaalta, vetskarin väri ei ole niitä maailman kauneimpia. On melko vaikeaa löytää tähän ruskeaan sopivia kiinnikkeitä!
Laitoin kaksi nappia, yhden kaulukseen, toisen alareunaan pitämään pitsiä paikoillaan. Toki se vähän aaltoilee, mutta ajattelin katsoa miltä tämä ratkaisu tuntuu. Nappeja näet on, mutta ne eivät ole mielstäni aivan tarpeeksi kauniita... Mitäs pidätte?

Oho... on täällä jotain tekeilläkin. Tosin minun piti olla immuuni virkkaukselle ja palapeitoille. Tällä projektilla ei onneksi ole deadlineä.

12 kommenttia:

outi kirjoitti...

Siis aivan IHANA. Pitää lukea nuo sun muokkaukset joskus ajatuksen kanssa; mä haluan samanlaisen, saman värisen, just tuollaisen. Voi pojat, että se on HIENO!!!!

Maritta kirjoitti...

Ihana! Ja tuo väri on just täydellinen!

Tess kirjoitti...

Tosi nätti neule! Sun muokkaukset ovat erittäin onnistuneet ja tuo väri houkuttelee minua paljon enempi kuin keltainen. Pitää laittaa harkintaan tämä neuleohje. Alunperin hylkäsin ajatuksen kyseisestä neuleesta, kun muokkauksia olisi joutunut tekemään enemmän ja vähemmän jo oman kokoni takia. Nykyisellään rohkeutta riittäisi muokkauksiin jo enempi.

Minna kirjoitti...

En ole osannut päättää pidänkö mallista vai en, mutta tässä toteutuksessa on jotain viehättävää. Ehkä se on tuo väri. Tuollainen hillitty tuo pitsin kauniisti esille ja luo hieman vanhanaikaisen vaikutelman.

Iida kirjoitti...

Älyttömän hieno! Väri ja malli ja tekemäsi muokkaukset istuvat tuohon kuin nenä päähän. Upea!

Maartsi kirjoitti...

Hieno!

Onkin pitänyt kysyä, miten teit reittikartan automatkakirjoitukseesi. Onko jossain valmis ohjelma vai piirsitkö itse kuvankäsittelyllä?

Emma kirjoitti...

Upea basilika, kaunis ja klassinen ;)

Villanne kirjoitti...

Upea toteutus, kaunis Basilika! :)

Soile kirjoitti...

näppärä paita.

mutta tuo virkkuu, noroa vai delightia?

Tui kirjoitti...

Ihana versio! Mä tykästyin kanssa tohon isoveikan väriin. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: KiitosTee ihmeessä samanlainen; tämä on kiva!
Maritta: Kiitti, tämä väri on tosi jees
Tess: kohtuullisen helppo on muokata, sovittaa ja äkkiäkös sitä neuloo uusiksi, kun lanka on paksua!
Minna: Joo, tämä on sellainen luonnonläheisemmän oloinen ruskeana.
Iida: kiitos, onnistuin kerrankin tekemään mitä halusin
;)
Maartsi: Mies sen teki - google maps - ohjelmaan voi syöttää reitin, ja se näyttää tuolta. Sitä en tiedä miten hän sen säästi kuvaksi.
Emma: kkitso; jotenkin teki mieli klassista...
Villanne: kiitos, tämä oli kyllä työvoitto muutoksineen.
Soile: Delightiä se on.. vielä on muutama eri väri noille kaveriksi
Tui: Kiitos :) Ihanan elävä ruskean väri.

Fenneiu kirjoitti...

Aivan ihana Basilika! Kiitos vetoketjuohjeistuksesta, siitä on minulle apua.

yst. Fenneiu Ravelrystä