keskiviikko 4. elokuuta 2010

Pilvien perässä: Cloud chaser


Malli: Cloud Chaser, Amy Swenson (Ravelryssä)
Lanka: Drops Merino Extra Fine, 470g
Puikot: 3mm ja 3,5mm
Fiilis: Huikea!

Joskus sitä vain natsaa... Hykertelen kauniille palmikoille, pehmeän kimmoisalle langalle ja kivalle lopputulokselle. Näin tämän mallin Ravelryn Patterns- sivulla mainoksessa, ja tarkempi tutkimus paljasti, että tällainen liivi mahtuu hyvin minunkin kaappiini. Ostin mallin siis Ravelryn kautta, mutta Amy Swenson myy ohjeitaan myös osoitteessa Indigirl.com. Lankaa hankin Dropsin taannoisen superalen aikana - itse asiassa langat viime postausten Ameliaan ja vihreään ribbipaitaan on ostettu samalla kerralla Tapiolta.

Liivin rakenne on vähän tavanomaisesta poikkeava: Ensin neulotaan selkäkappale. Sitten poimitaan silmukat kpl laidasta ja neulotaan kohti keskietua. Etureuna on voimakkaasti viistottu. Etukappaleet ja selkä yhdistetään neulomalla kaulus. Eli poimitaan ensin etureunan ja niskan laidoista silmukoita. Sitten luodaan kauluksen leveydeltä silmukat ja neulotaan, aina vartalo-osan kohdalla valmistuva kaulus kiinni vartalo-osaan. Hihansuut viimeistellään resorilla.

Kaulus vei lähes 4 kerää lankaa, eli huomattavan paljon. Lanka oli minulle uusi tuttavuus, tosi pehmeä ja hyvä. Mutta koivin löyhäkierteinen, ja ikävästi halkeileva, joten vaatii tarkkuutta neuloessa. Pingotin valmiin neuleen vain sumutuspullon avulla, jotta palmikot avatuisivat nätisti. Jos jotain muuttaisin, niin neuloisin takakappaleen hiukan pidemmäksi, muuta tykkään paljon! Tämä mennee hienosti mustien ja harmaiden paitojeni kanssa töissä ensi talvena...

8 kommenttia:

- Virpi - kirjoitti...

Todella kaunis neule ja väri, ihana! Minulle nuo vieraskieliset ohjeet ovat vieraita, tätä melkein tekisi mieli kokeilla. Mukavaa loppukesää!

Tess kirjoitti...

Oi, onpas kaunis neule! Palmikot ja väri, nam.

outi kirjoitti...

Hieno on. Takaosan palmikot ovat huikeita!

Tytti kirjoitti...

Upea kokonaisuus. Väri, malli, kaikki!

Elios kirjoitti...

Ihanan näköinen, nätit palmikot.

Emma kirjoitti...

Jännä malli ja upeat palmikot!

kaisa kirjoitti...

Se on tosi kaunis!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Virpi: tässä mallissa on hyvät kaaviot palmikoille, uskon että Ullan neulesanaston ja oman maalaisjärjen käytöllä onnistuu
Tess: mulla on heikkous tummaan harmaaseen :D
Outi: ne ovat tosi kauniit, mutta hämäävän helpot!
Tytti: kiitos, jopa minäkin tykkään tästä myös valmiina enkä vain neuleena ;D
Elios: oikeastaan se kehu kuuluu suunnittelijalle, palmikoita on juuri sopivasti.
Emma:Voin suositella kokeilemaan, oli helppo neuloa!
Kaisa: kiitos, tämä kiilasi jonon ohi ja lankakin oli alunperin toiseen neuleeseen... että kiva se on!