perjantai 15. lokakuuta 2010

Ei se vain valmistu käden käänteessä

Eala Bhan, nimittäin. Lanka on ihanaa, kevyttä ja palmikoiden erottovuus uskomattoman hyvä. Väri on hurmaavan sini-vihreä. 3mm puikot eivät nyt ole erityisen pienet. Mutta koville ottaa, olen viikon ahkeroinnin jälkeen päässyt puoliväliin kädenteitä. Rajansa prosessillakin, sillä itse mallikuvio on.. no... tylsä. Odotan jännitystä lisää etukappaleissa ja kauluksessa.

Puhutaan sitten hetki lankaihastuksita: Istexin Einband - pitsilankaa luonnonväreissä.
Suoraan Islannista, alle 3€ kerä. Kulunutta sanontaa käyttääkseni olen onnellinen kuin pieni orava käpynsä kanssa... ihania lankoja!

Ja samassa paketissa myös Lett-Lopia. Kahta väriä uusimmassa Knitting Iceland - nettilehdessä olevaa neuletakkia varten. Hinta - ei päätä huimaa. Tilasin nämä shopicelandic.com - sivustolta. Islannista kun ostaa pitää vain muistaa tullirajat. Istexin koko valikoima on hyvin edullisella hinnalla saatavila, samoin kivoja mallikirjoja.

Knitting Iceland on (neule)matkailuyritys ja online-neulelehti... ja sieltä hankin toteutettaviksi Evelyn Clarkin suunnitteleman Islanti-henkisen huivin ja pienen neuletakin. En nyt viitsi kopioida sieltä kuvia tähän, kiinnostuneet käyvät katsomassa :)


Syksyn värejä vai epätoivoinen yritys lämmittää varpaita? Taannoiselta Tampereen matkalta mukaan tuli Zauberball ja Pirkanmaan käsityön Kirjo-pirkkaa sekä pari paksua, kuohkeaa kerää villaa pipoksi ja lapasiksi.

Ensi viikonloppu ei mene Knit Campilla sohvalla eikä retriitissä, vaan toisenlaisissa matkakuvioissa. Varjelen Eala Bhania liialta likaantumiselta ja otan autoon Zauber-sukat. Jospa ne tulisivat valmiiksi? Hyvää viikonloppua kanssaneulojille ja lukijoille!

3 kommenttia:

outi kirjoitti...

Voi kiitos tuosta islannin vinkistä. Olen tilannut ko firman tavaraa aiemmin Saksan kautta ja suora yhteys, varsinkin noilla hinnoilla, houkuttaa. Mä en saisi varmaan ikinä valmiiksi tuota neuletakkia.:D Mutta tuleehan siitä kyllä kaunis!

Kaisa kirjoitti...

Ihania lankoja! Noissa rouheissa villalangoissa on sitä jotain. Harmittaa vaan että nahkani on niin herkkä, että karheammasta langasta tehdyt neuleet tahtovat jäädä käyttämättä. Lett lopi toimii hyvin myös huovutettuna.

Elli ja Aura kirjoitti...

Voih! Suuri kiitos islantilinkeistä! Olen aikoinaan ollut siellä vaihdossa ja kaipaan niiden lankoja. Lankakaupassa oli niin ihanaa käydä hypistelemässä ja lämmittämässä käsiä kun ulkon oli kova viima. Ihanalta näyttää myös tuo neule!
Elli

P.S. Tullirajat? Paljonko saa tilata että mahtuu? :)