torstai 9. joulukuuta 2010

IslantilaisneuleIslannin lampaat ovat aika hauskan näköisä eläimiä. Ja niiden villa, se vasta hienoa onkin. Mainostekstien mukaan villassa on pehmeä, eristävä alusvilla ja pitkä, kiiltävä ja vettä torjuva päälisvilla. Mainos jatkaa että langaksi muokattu islantilainen villa on kevyttä, kosteutta kestävää ja hengittävää. Mene tiedä, taitavat olla usean aidon lampaanvillan ominaisuuksia, mutta Lett -Lopi oli varsin mukava tuttavuus. Uittamisen jälkeen neulos pörhistyi hieman; takki on kevyt, pehmeä ja lämmin; -14 asteessa parvekkella oli ihan hyvä olla tämän takin kanssa.

Minulla taitaa olla joku fetissi harmaisiin kaarrokeneuleisiin, kts. tammikuinen postaus.

Malli: Brynja; Knitting Iceland - numero 1.
Lanka: Istex Lett-lopi, 6 kerää harmaata, vajaa kerä valkoista. Shopicelandic.com
Koko: 36 tuumaa
Puikot: 5mm

Pieni työtapaturma minulle tuli. Mallitilkun mukaan kerrostiheyteni oli pielessä, ja lisäsin kerroksia. Vähän liikaakin, sillä tämä takki menisi hyvin tuuman - pari lyhyempänä. Kiinnikkeiden kanssa olen vieläkin mietintävaiheessa. Kaksisuuntainen vetoketju voisi olla se oikea kiinnitystapa; neppareiden ja ripsinauhan ompelu ei vain kiinnosta, harkinnan jälkeen.

Parempi siis blogata nyt kuin jäädä odottelemaan, sillä puikoilla on jo jotain... oranssia. Ja valkoista.

7 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Kaunis ja jotenkin rauhallinen. Islantilaisen perinteen tunnistaa mutta kuitenkin tässä on jotain modernia. Ja vetoketju sopii ehdottomasti!

Elli ja Aura kirjoitti...

Tosi nätti! Pitää vinkata mallia siskolle jonka islantilangat marinoituvat kovaa vauhtia kotona... Langat ovat ostettu syksyllä 2005 kun minä olin Islannissa vaihdossa ;)
Elli

Heidi kirjoitti...

Harmaan ja valkoisen yhdistelmä on aina ihanan ajaton ja tyylikäs. Vetoketju puolestaan toisi siihen hippusen moderniutta ja särmää. Aivan ihana!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Oi, miten ihana! Ja kuvauksesi perusteella pystyn melkein tuntemaan villan lämmön ja pehmeyden.
Sinulle tuo tumma harmaa sopiikin niin kauniisti.

Anonyymi kirjoitti...

Todella lämpöisen näköinen ja varmaan lämminkin näin pakkasilla.
Hieno kuvio,kuin "sydän".
Meen het´ tutustumaan lankalinkkiin.

Pia Nore kirjoitti...

Hei, miten tuolta Shopicelandicista tapahtui langan maksaminen? Olisin itsekin ostamassa sieltä lankaa ja kyselen nyt vähän neuvoja:-) Tuliko suuret postimaksut?

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hei ja kiitos kommentoijille! Anteeksi että vastaan näin myöhässä - palasin matkalta jouluaattona eikä reissussa kommentointi onnistunut!

Nasti: Alkuperäinen malli olikin raikkaan retrovärinen, mutta minä en voinut harmaa- valkoiselle yhdistelmälle mitään...

Elli: Suosittelen kurkistamaan sinne Knit icelandiciin, malleja tulee vielä liaää ja ilmaisiakin taisi olla. Lanka on ihanaa!

Heidi: Kiitos - vetskari on käytännöllinen valinta minulle, katsotaan jos löytyisi vieläpä metallinen.

Tellu: kiitos sinulle - harmaa taitaa olle SE väri minun neuleissani.

töppöskä: kiitos, näillä ilmoilla on ihanaa olla neuloja! " Sydän" kuvio on kauniin pyöreä ja kiva.

Villapallo: Maksuprosessi vähän tökki, maksoin visalla nettisivujen kautta. Postikulut halvimmillaan tilaamalleni määrälle olivat muistaakseni 13 €. Ei tavattoman halpaa mutta edullinen hinta kompensoi. Tulliraja on tärkeä, eli alle 43€ tulee tulleitta.