sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Tulossa puikoille tänä keväänä?

Vuoden vaihtuessa ajatukset ovat jo tulevassa keväässä - mitä uutta neulerintamalla?

Talven Designer Knitting ja jopa Interweave Knits eivät ihme kyllä sytyttäneet minua. Mutta kevään uudet mallit Dropsilta onneksi paikkaavat tilannetta. Toki Dropsilla on omat, tunnistettavat mallit joka mallistossa, mutta usein joukosa on jotain oikeinkin kivaa. Kovaa keskustelua on käyty siitä, onko yksi huivimalli ( ve-004) kopio Revontuli-huivista vai ei... jokainen päättäköön itse. Minä en osaa sanoa. Dropsin ohjeet ilmatuvät tipotellen, jotan ihan vielä ei pääse niistä neulomaan.

Ihan selvästi muodikas malli on liivi/takki jonka ylipitkät etureunat roikkuvat vapaasti liehukkeina. Minua houkuttavat mm. Lin - langasta tehdyt kuuman kelin pikku asusteet sekä uusista langoista alpakan ja silkin sekoitus Baby Alpaca Silk. Nepalin pikkusisko, Lima, on myös vielä testaamatta. Olen tosi tyytyväinen Nepalista tehtyyn Metro- takkiini, ja Liman vahvuus sopisi hyvin moniin ohjeisiin.

Oikein tosissaan innostuin nähtyäni uuden Knitscene -lehden esittelyn. Debbie O'Neillin kauniit neuleet ja tosi somat kirjoneuleet - kämmekkäät ja ihana sydämellinen myssy innostavat.

Kotoinen Novita tarjoaa ennen uuden lehden ilmestymistä nähtäväksi kevään 2011 värikartan ja myös omasta blogistaan löytyvän videon, jossa esitellään 21.1. ilmestyvän lehden malleja. Novitasta ollaan aina montaa mieltä, niin tälläkin kerralla. Keskustelupalstoilla puidaan taas kerran ne samat aiheet. Minusta on mukavaa, että joka tarkoitukseen voi neuloja valita sopivan langan. Parempia ja laadukkaampia, ja novitalaisia... jokaiseen neuleeseen sen sopivan.
Seitsemän veljestä - langan sateenkari - sävystä tulen varmasti neulomaan lahjasukkia/ säärystimiä, ja saattaa olla että kimaltavaa Kide-lankaa pitää varata nuorten neitien asusteisiin.

Hyvä lukija, mikä on se sinua innostava asia näin uuden neulevuoden alkaessa? Onko se jokin tietty väri, lankalaatu vai neulemalli? Vai odotatko jotakin uutta neulekirjaa saapuvaksi?


6 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Minua innostaa eniten se, kun sen loputtomalta tuntuvan joululahjaneulonnan jälkeen saa tehdä ITSELLEEN jotain kivaa, mitä olisi oikeasti halunnut aloittaa jo marraskuun lopulla. Minulle se on Shetland Triangle Lace Shawl tummanpunaisesta alpakasta.

Ladetsu kirjoitti...

Samaa mieltä sinun kanssasi, talven IK ja DK eivät sytyttäneet, mutta tuleva Knitscene sen sijaan on pakko ostaa. Toi myssy on ihana!

Tällä hetkellä kiinnostaa todella paljon raidalliset kolmiohuivit, pitsihuivit ja ohut lanka lempiväreissä. Kuitenkin ainakin vielä on sellainen olo, ettei tiedä mitä tekis, joten virkkaan tuttua ja turvallista palapeittoa. :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Minä en tykkää yhtään noista liehukejutuista.
Täytyypä käydä kurkkaamassa ne Garnstudion uudet mallit. Tällä hetkellä odotan uusien Puro-sävyjen rantautumista, joten vink, vink, jos niihin jossain törmäät.
Ja seuraavaksi toivon aikaa testata jättipuikkojani, jotka toin Lontoosta. Ja vielä Noroakin himottaa taas neuloa liivin verran, neuletakki kun on ollut niin mielettömän ihana käytössä.

Tess kirjoitti...

Mulla on alkanut viehättää vähäsen nuo liehukehommelit. Aiemmin oli aikalailla päinvastoin. Saapa nähdä kasvaako viehätyksestä jotain suurempaa.

Noin yleensä ottaen Dropsilla näkyy olevan muutama kivanoloinen malli, mutta etupäässä tuli sellainen olo, että on nähnyt kaiken jo kertaalleen. Sama on vähän kaikkien muidenkin malleissa. Muutenkaan ei ole tullut sellaista suurta innostusta vielä.

Voi olla, että tuo SYTYCK-kisa ja siihen liittyen kahdet polvimittaiset kirjoneulesukat on vienyt kaikki mehut. Vielä ois se ohjeen tekeminen loppuun. Jos sitä sitten ois taas energiaa innostua neuleohjeista...vai onkohan sitten jo kesä ja neulomisinto sen takia karussa :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hei Ellimelli! tiedän tunteen tuosta lahjaneulonnen jälkeisestä vapaudesta - oikeastaan mikä tahansa riittävän pitkä projekti sitoo neulojaa...
Emanuelle: eli pitsinen kevät, ehkä? Tuokin on tuttu tunne, kun ei vielä tiedä minkä aloittais, niin tekee jotain mukavaa sijaineuletta eteenpäin : )
Tellu: Joo, silmät on auki uusien lankojen suhteen! Uusi Novita tulee 21. päivä, joten pia luulisi näkyvän. Norovaatteita ei taas voi naisella olla koskaan liikaa, eihän?
Tess: Ymmärrän hyvin, teit niin suuren työn tuon SYTYCK - kisan kanssa. Ja totta on, että ne samat mallit toistuvat, oli sitten Kim Hargreaves tai Novita tai Drops, samoja malleja aina varioidaan joka kokoelmassa...

Kikka kirjoitti...

Moikka!
Mitähän kivaa tänä vuonna julkaistaan tuleeko jotain uutta vai onko kaikki vaan saman toistoa! Ihanuus värejä on tulossa Novitalle sillä nuo sateenkaaren värit ja keltainen on minun juttuj atietysti uudet lankalaadut mitähän ihanaa tänä vuonna tulee tosin välillä tuntuu ettei oikein jaksa pysyä kaikissa ihanuuksissa mukana niitä kun tuntuu tulevan ja tulevan ..... uutta neulekirjaa odotan innolla sen on pitsit puikoilla tai jotain sinnepäin ( en muista tuota nimeä varmastikkaan oikein ) samoilta tekijöiltä kun punokset puikoille (ainakin olen ymmärtänyt näin joten onhan noita uusia juttuja taas jota jäädä odotelemaan ja jos kerkeen rattaaseen mukaan jopa kokeilemaankin ..nähtäväksi jää