perjantai 7. tammikuuta 2011

Shalder eli Oyster catcher

Malli: Shalder ( Oyster catcher), The Shetland trader book 1, Gudrun Johnston
Lanka: Jaeger Extra fine merino DK, n 400g
Puikot : 4,5mm
Fiilis: tosi hyvä!

Kirjassa Gudrun kertoo omista taustoistaan lapsena Sheltannin saarella. Shalder on gaelin kielen sana linnulle, joka tunnetaan täällä suomessakin - meriharakkana. Gudrun kertoo meriharakan olevan hänen suosikkilintunsa, ja pakko sanoa että ne ovat minustakin kovin hauskoja lintuja pitkine nokkineen ja kimeine huutoineen.

Neuloin sitten tämänkin kaarrokkeen osin uusiksi. Viime postauksen aavistukset pitivät paikkansa: kovin joustava merinolanka, liian löysästi neulottuna, ei näytä pitsistä mallikertaa oikein. Ensimmäinen yritys muistutti ennemminkin sipulipussia.

Neuloin korostetun tiiviisti ja se kannatti. Tähän kauniiseen malliin olisi kuulunut pitsireunustetut etutaskut, mutta ajattelin että en lisää ylimääräistä tavaraa vyötärolleni ja jätin ne pois. Harmi, ehkäpä kuitenkin olisin kestänyt ne taskut.

Laitoin napeiksi esikuvansa mukaiset duffelinapit. Nappilista ja kaula-aukon viimesitely tehtiin 3 silmukan I-cordilla, ja siinä syntyivät myös napinlävet. Kaunis ja toimiva tapa viimisetellä reuna, pitäisi vain muistaa itsekin että tämäkin mahdollisuus on olemassa...

Lanka oli varaston uumenista, huolelllisesti marinoitua. Valkoinen ei ole tavallinen väri minun neuleissani, mutta on kyllä tosi raikas ja kaunis. Onnistuin siis hämmästyttävän hyvin. Nämä onnen hetket pitää laittaa nekin talteen, sillä aina ei voi onnistua neuloessa.

8 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Kaunis. Ja valkoinen sopii sinun kaltaiselle Lumikin värit omaavalle ihmiselle tosi hyvin, toisin kuin punakalle punapäälle... :)

-maria- kirjoitti...

Kaunis neule!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Nasti: kiitosta! Värillä on kyllä joskus pajonkin väliä. Olen huomannut että värimieltymyksetkin menevät vähän kausittain, nyt on sellainen luonnonvärien vaihe.
Maria: Kiitos - suunnittelija saa kyllä tästä kaiken kunnian. Onneksi tästä tuli istuva.

Kaisa kirjoitti...

Se on todella kaunis. Ja pidän näistä "tarinoista" joita kerrot neuleista.

Vilma kirjoitti...

On kyllä erittäin kaunis neule, ja istuu hirmuisen hyvin. Duffelinapit ovat loistava idea! Jotenkin ne sopivat just eikä melkein tuohon i-cordiin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hieno neule! Juhlava, mutta kuitenkin ihan jokapäiväiseen käyttöön.
Minullakin on puhtaanvalkoista lankaa nyt puikolla.

Emma kirjoitti...

Kaunis ja herkkä takki :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kaisa: kiitos - tosin tarina takin nimestä on suunnittelijan... ja on hyvä kirjoitella niitä ongelman ratkaisuja auki, niin muistaaa itsekin myöhemmin : )
Vilma: Kiitos, olin itsekin vähän skeptinen nappien suhteen - mutta sitten hoksasin että näinhän se pitääkin mennä. Vähän ulkoilmahenkeä, nääs.
Tellu: voi kiitos - hyvä alkaa uusi vuosi "puhtain värein"
Emma: kiitos. Väri teki tästä vähän fiinimmän näköisen. SInisenä tai harmaana vaikutelma olisi toinen.