lauantai 2. huhtikuuta 2011

Vaivatta valmista?

Malli: Effortless cardigan, Hannah Fettig / Knitbot
Lanka: Drops Classic Alpaca, noin 12 kerää ( Varastosta! )
Puikot 3,5mm ja 4mm
Fiilis: jees
Kaunis myös kiinni. Ja tosiaan valmistui aika vaivatta... jos nyt nimen effortless viittaa neulomisen vaivaan. Ehkäpä se kuvailee enneminkin miten helppoa on pukea tämä monipuolinen neule. Olen tässä kokeillut monta eri tapaa ja kyllä tämä vain on kiva neule! Paksumpi Classic alpaca on mainio lanka, harmi vain että se on lopetettu.

Uusi Twist collective, Spring/ Summer 2011 on ilmestynyt, siellä on tämä kaunis malli hyvin samanlainen, vähän ryhdikkäämpi raitojensa ansiosta. Saattaa olla, että sekin pitää neuloa!
Twistissä oli toinen toisensa jälkeen upeasti visualisoituja neuleita - eli valokuvaus ja stailaus on joka ikisessä ihan hengästytävän kaunista ja yksinkertaista. Aivan jokainen neule ei pyri minun puikoilleni, sillä pelkään etä moni nätti pitsinen pusero näyttääkin minun ylläni liian keski-ikäiseltä... jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Ärtsy väri toki estää liian sovinnaisen vaikutelman.


Hiukan neuleaikaa syö tämä pieni mutta minulle uudella tekniikalla tehtävä työ. Hitaasti ja hitaasti se etenee...

Sen sijaan runsaasti leppoisia neulehetkiä on tarjonnut tämä huivi, kuten kuvasta näkee on reunuksessa vielä vajetta...

8 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Ihana! Todella kaunis sinisen sävy. Tuo malli on minullakin jonossa(jälleen kerran), mutta lanka puuttuu.

Uusimmassa Twistissä on kyllä kivoja ohjeita. Ja kauniita kuvia. Muutama ohje meni jonoon ja luultavasti eräs pitsineuletakki menee ensi viikolla puikoille. :)

Tess kirjoitti...

Kaunis neule!

Mie en lämmennyt edes Twistin malleille. Tympäännys ei näemmä siltä osin mene ohi. Devonshire näytti kivalta, mutta jotenki neule näyttää pönöttävän oudosti kyljistä. Lieko sitten mallin asennosta johtuvaa, mutta kuitenkin. Seki into sitte hävis. Onneksi noita mielenkiintosia ohjeita on jonossa niin paljon, että ehkä tympäännys on vain hyväksi.

Ryijy? Mie haluaisin tehä ryijyn, mutta aika eikä rahat riitä. Tavoitteet kun ovat aika suureellisia :D

Heleena kirjoitti...

Jakku on ihana! Monikäyttöinen, vyöllä sidottuna ja sitten huolettomasti auki, livenäkin olen nähnyt, sopii sinulle täydellisesti!
Ryijyhän on jo pitkällä ja huivikin melkein valmis!

Sude kirjoitti...

Ihanan rento malli. Sopisi minullekkin, joka en myöskään pahemmin pitsijakuista perusta :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Emmanuelle: kiitos - ja vinkkinä; laskeutuva lanka tuntuu toimivan hyvin. Taidan arvata mallin :D

Tess: rehellisesti sanoen, monet Twistin mallit oli aika oudon tuntuisia. Minua inspiroivat ne ikiklassiset perinneneuleet juuri nyt, mutta toisaalta kaapit pursuvat lankoja jotka pitäisi ehkä neuloa muiksi tuotteiksi... Toivottavasti se tympäännys muuntuu uudenlaiseksi mielnekiinnoksi neulomiseen...

Heleena: kiitos, tätä mallia voi tas kerran tuositella monelle ja monen tyyppiselle kropalle! Ryijyä ole kuin noin 1/3 vielä :D

Sude: tämä on tosiaan monikäyttöinen - lanka tekee aivan eri näköiseksi. Hannah Fettig on kyllä nero näiden modernien neuletakkien suunnittelijana!

Emma kirjoitti...

Tyylikäs neule, varmasti monikäyttöinen!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Emma! Tämä on kyllä tosi lämmin, joten taitaa olla aika miettiä kevät/kesäksi vähän viileämpää :)

Jaana kirjoitti...

Tosi tyylikäs ja sopii sulle jotenkin ihan älyttömän hyvin. Ja näyttää todellakin täydelliseltä lämmittäjältä talvikuukausiin.