tiistai 10. toukokuuta 2011

Sininen neule, taas!

Malli: Golden Wheat Cardigan, Veera Välimäki
Lanka: hyvin marinoitun Novita Saana, 6 kerää
Puikot: about 5mm
Fiilis: Super!

Poikkeuksellista kyllä, olen malttanut riisua tämän neuleen kuvausta varten. Kuten ehkä blogin lukijat muistavat, minulle oli kertynyt varastoon reilusti sinisiä lankoja. Nyt niistä on syntynyt
Laar ja Effortless Cardigan, ja tämä Suuri Sininen.

Ohjeeksi valikoitui Golden Wheat- ehkä siksi että tykkään Veeran neulemalleista. Niissä hyödynnetään neulojan näkökulmaa, jossa luodaan samaan aikaan niin materiaali, pinta kuin mallikin. Niin, ja langan tiheys sopi ohjeeseen hyvin.

Ensin ajattelin, että tästä tulee taas sellainen " tulipahan neulottua" - juttu. Mutta kylmempinä kevätpäivinä tämä on ollut napakymppi. Keväisen takin alla tämä on lämmittänyt monena tuulisena päivänä. Saana, joka on täyttä villaa, on kuohkeaa ja joustavaa. Tätä takkia ei tarvitse avata, sen kuin vain vetää pään yli.
Moitin Saanaa siitä, että se lenkkiytyy herkästi. Neuloessa jouduin korjaamaan monta kertaa ohuen ohuita lenkkejä. Ikäväkseni huomasin, että kaulukseen on takin vetskari vetäissyt uuden, pienen lenkin.

Malli taasen on ihana neuloa, simppeli ja kiva pidettävä. Hiukan alkaa jo tympäistä iänikuinen " pakkoneulonta" varastolangoista. No, kasvatin varastoani Tapion kaupassa, siellä kun on Dropsin ale! Eikä tällä kerralla tullut sinistä lainkaan :D

Palataan pian, sillä sukat ovat uhkaavasti valmistumassa...6 kommenttia:

vilppumaan erika kirjoitti...

Onpa se kyllä kaunis! Itselläni on twenty-ten puikoilla ja vaikka aiemmin olen sinistä vältellyt, nyt valitsin sinivihreän cascade heatherin langaksi ja tähän asti näyttää hyvältä :)

Apua, en saisi avata tuota linkkiä, vaan taidan kuitenkin kurkata, ihan pikkasen!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Erika: sinne vain sekaan linkin perässä :D Tapiolla kannattaa ehdotttomasti poiketa, jos ikinä on lähimaillaan. Niin ystävällinen palvelu ja huikeat valikoimat... Cascade heather + 20/10 kuulostaa hienolta!

Helen kirjoitti...

Miten ihana neule!

Sipi kirjoitti...

Sininen väri sopii sulle ihan täydellisesti, hieno neule :)

Kaisa kirjoitti...

Kaunis paita!
Nuo Veera Välimäen mallit ovat niin ihania, että jos en olisi laiska neuloja, tekisin ne kaikki. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Helen: kiitos :-)
Sipi: kiitos, en tiedä miksi olen vältellyt neulomasta sinisiä lankoja, kun en varsinaisesti inhoakaan tätä väriä? Ja kun niitä vieläkin riittää kaapissa :D
Kaisa: Kiitoskia! silmukka kerrallaan nekin syntyvät, aloita vain siitä kaikkien hauskimmasta= mukavimmasta neuloa?