torstai 30. kesäkuuta 2011

Lauriel, Little Red in the City

Malli: Lauriel, suunnittelija Ysolda Teague. Malli kirjassa Little red in the City
Lanka: hyvin marinoitunut Novita Wool, 360g
Koko: 36" pidennettynä
Lisäksi: Nepparikiinnitys
Fiilis: Jee!
Tässä taas oikea neulojan neule: Mielenkiintoisia yksityiskohtia mallissa, jotka voi toteuttaa vain neulomalla. On kiva blogata tästä neuleesta tänään, sillä posti toi vihdoin myös painetun kirjan Little red in the City.
Ennakkoon kirjan tilanneena olen saanut pitkin matkaa malleja pdf. muodossa, ja koko kirja ilmestyi jo jokin aika sitten kokonaan sähköisenä. Mutta valmis paperinen kirja on ihana!

Kirjan juju on siinä, että se opastaa mittaamaan ja muotoilemaan tismalleen omalle kropalle istuvia neuleita. Suurin osa kirjaa on tekniikka - ja suunnitteluosuutta. Toki mukana on toinen toistaan kivempia neulemalleja. Mallit on muuten sarjottu valmiiksi vartalonympäryksille , kokoja on rinnanympärykseltään välille 76-152,5. Sen lisäksi on annettu ohjeita siitä, miten voit muuttaa myös neuleiden pituutta itsellesi sopivaksi - lisäksi rintaville vinkejä siitä, miten lisätään esimerkiksi rintamuotoilut.

Iskin silmäni Laurieliin heti ennakkokuvissa. Oikeaa lankaa ei muka vain löytynyt millään... kunnes varastoa penkoessani tuumasin tekeväni tämän mallin ainakin 4 vuotta vanhoista Wooleista. Lanka on todennäköisesti vieläkin vanhempaa, olen ostanut sen Tapiolta noin 2007...
Pidensin mallia jonkin verran, ja lisäsin sivusaumassa muutaman silmukan, jotta takki istuisi lantion kohdalla hyvin. Liotin valmiin neuleen ja levitin sen kuivumaan - ja koko komeus venähti ja rentoutui aaivtuksen liikaa. Minun makuuni tämä saisi istua himppasen tiukemmin, mutta sen siitä saa kun ei tee koetilkkkua :D

Mallia oli jännittävä neuloa, sillä aloitukseksi tehtiin ensin lehtikuvioinen kaulus. Sen jälkeen hihanpyöröt muotoiltiin lyhennetyillä kerroksilla, jotka hiljaa etenivät kohti etukappaletta ja etureunaa. Rintamuotoilut taasen ovat strategisesti sijoitetut kavennusryhmät heti rinnan alla. Ohje on helppo neuloa, jos vain luottaa siihen mitä on tekemässä - en ollut aivan varma olinko ymmäränyt kaiken oikein, mutta ihan kelpo neule tästä tuli, vai mitä?

ps. lähden lyhyelle kesäreissulle, joten en ihan heti pääse vastaamaan kommentteihin...

9 kommenttia:

Kytsätär kirjoitti...

on kyllä ihanan näköinen ja värikin niin kiva.

Ladetsu kirjoitti...

Tää on tosi nätti! Ihanan värinenkin! Sopii sulle tosi hyvin. :)

Pitää varmaan hankkia toi Little Red in a City jonakin päivänä.

Peikkotyttö kirjoitti...

onpa kaunis neule :)

Emma kirjoitti...

Vau, kesän paras neule!

Minna kirjoitti...

Mulla on sellainen kutina että kostuttaessa venähtäminen on Karisman ominaisuus, niin ainakin mulle on käynyt joka kerta sen kanssa. Siitä huolimatta kaunis, istuva neule. Ja hyvä kirjanmyyntipuhe ;)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kaunis kuin mikä! Ihanat yksityiskohdat. Sinulla sopii hyvin Neuloja-titteli :)

Roina kirjoitti...

Ihana jakku! Taidokkaasti tehty ja kaunis värikin! :) Mukavaa reissua :)

Laura kirjoitti...

Onpa todella kaunis! erityisesti nuo lehtikuvioiset yksityiskohdat. kelpo neule totta tosiaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis tämäkin! Kylläpä sitä ollaan oltu ahkerana! :)