keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kevyt, lämmin ja vihreä


Joskus vaan onnistuu. Ei ihmeempiä tekniikoita, pelkkää sileää ympäri ja ympäri ylhäältä alaspäin vaan. Mutta valmiiksi tulee pusero joka lentää heti käyttöön ja melkein unohtuu blogista. 


Malli: Lightweight pullover, Hannah Fettig / Knitbot 
Lanka: Drops Alpaca, se ompunvihreä väri. Kokoon 96cm meni 280g
Puikot: Knit Picks 3,75mm ( Normaalisti neulon Alpacaa 3mm puikoilla)
Fiilis: Tämä täyttää valtavan suuren aukon vaatekaapista!Olen huomannut että neulon neulemalleja siksi että on vain niin kiinnostavaa saada tietää miten kyseinen neule rakentuu. Mutta sitten on neuleita joissa ei ole mitään kummallisia mielenkiintoisuuksia, vaan kaunis lanka ja hermoja lepuuttava tapa neuloa.  Usein on hyvä, jos puikoilla on jotain vähemmän keskittymistä vaativaa ja sitten se toinen " aivopähkinä" joka vaatii tarkkaavaisuutta. Silloin voi aina valita joka hetken mukaan sopivan neuleen sen mukaan miten jaksaa panostaa.

Tästä mallista tai langasta ei ole pahaa sanottavaa. Neuloin tavallista suuremmilla puikoilla, mutta neulos ei varsinaisesti ole verkkomaista. Neulon vain aika tiukkaa ja halusin jemmattujen lankojen varmasti riittävän. Tämä "kevyt poolo" on sellainen perusneule, josta ei vikaa juuri löydy: Joustava ja saumaton, ohut mutta lämmin ja mieltä piristävän värinen. Rullautuva kalus on ainoa asia, joka ensiksi mietitytti, mutta nyt olen tykästynyt siihenkin.

12 kommenttia:

leena kirjoitti...

Yksinkertainen on kaunista. Ihana väri, tykkään! :)

Minna kirjoitti...

Yksinkertainen on tosiaan kaunista. Ja käyttökelpoista. Olen huomannut, että vaikka monet neuleet aiheuttavat neulekateutta tai olisivat mielenkiintoisia neuloa, päädyn silti usein simppeleihin juttuihin, koska niitä tulee eniten käytettyä. En ole vielä päättänyt pitäisikö opetella pukeutumista vai myöntyä neulojana sille että sujuttelee vaan ainaoikeaa ja sileää.

Kaunis neule tosiaan. Tykästyin, kuten monesti sun tekemiin :)

Jaana kirjoitti...

Näyttää juuri sellaiselta kuin kuvailit - täydellinen vaatekaapin kunkku, käy kaikkien kanssa ja on sopivan simppeli malliltaan, että varmasti jää käyttöön. Ja tuo väri on upea.

Sara kirjoitti...

Aivan ihana, väri on upea!

outi kirjoitti...

Uaah, mikä väri! Mullakin on tuota jossain kaapin uumenissa... (lähtee kaivelemaan)

Näppi kirjoitti...

Aivan ihana tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Multa puuttuu myös tällanen peruspusero kaapista.

amuk kirjoitti...

Olen kanssasi tuosta kahdesta rinnakkain neulottavasta työstä ihan samaa mieltä. Neulomasi pusero on todella kiva ja tulee varmasti käytettyä paljon :)

Neulisti kirjoitti...

Kauniilta näyttää!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

leena: Kiitos, tämä väri on yksi Dropsin valikoiman parhaita.
Minna : Kiitos ! se on vähän fifty-sixty, yhtäältä voi kokeilla ja toisaalta voi täytellä niitä vaatekaapin aukoja ja tehdä simppelisti. Molempi parempi siis.

Jaana: No todella, tämä on sellainen pusero jonka soisi olevan jokaisella: saumaton ohut alpakkaneule. Mukava päällä kuin mikä!

Sara: Kiitos :)

Outi: Tämä väri ON Dropsin greatest hitsejä kyllä - Nepalissakin taitaa löytyä sama?

Näppi: voin suositella tätä mallia ja ohjetta varauksetta. Oikein jos olisi fiksu, niin teksi puseron itse esim. Ullan ylösalaisneuleen pohjalta.

Anuk: Tämä on lähes päivittäin käytössä; sopivasti lämmittää mutta ei ole kuuma paksun talvitakin alla.

Peikkotyttö: Kiitos kaunis!

Neulisti: kiitos - kerrankin oli ottaa kuviinkin mukaan jotain muuta kuin pelkkä seinä.

Anonyymi kirjoitti...

Vau mikä blogi!

Ja juurikin täydellinen tuo neule! Ihanan yksinkertainen ja suosikkilankaani.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Salla: oho, kiitos kaunis ja kumarrus. Voin todella suosiitella lankaa ja mallia yhdessä :)

vilppumaan erika kirjoitti...

Niin kaunis ja niin tosi: kun on ihana lanka ja perusmalli, se toimii! Tuo lanka on mulle suuri rakkaus, tuo väri ei vähiten :) Neulemekko haaveissa tuosta.