keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Uutuuden viehätys

 Sillä on suuri vaikutus tällaiseen herkästi innostuvaan neulojaan. Uudet mallistot, uudet värit ja niiden yhdistelmät, uuden näköinen kuvio- tai pintaneule... kaikki nämä yksin tai yhdessä saavat kassakoneet laulamaan, Visan vinkumaan ja neuleinnostuksen nousemaan.

Tällä kerralla työn alla on uusi väri tutusta langasta ja uusi sukkamalli.

Lanka: Drops Fabel, uusi väri 820 Karnevaali
Menekki noin 1,5 kerää
Puikot: Addi pitsityöröt, 2,5mm ja metri pituutta

Lanka, se löytyi Tampereen reissulla Lankaideasta ja on iloisen kirjavaa, kahdsta eri värisestä säikeestä tehtyä. Langalla oli vähän taipumusta halkeilla, joten pitsipuikkojen terävä pää oli ahkerasti käytössä. Tämä Fabelin uutuusväri oli yllättävän raikkaan vihreävoittoista - Dropsin sivuilta näette miten se raidoittuu ihan tavalliseen tapaan sileää neuloessa. 
Sukat ovat pehmeät, ja vähän kierossa jaloissani. Komea vaivaisenluuni erottuu myös hyvin. 

Mallin ohjetta lukiessa tuli välillä vähän epätoivoinen olo, mutta kun vain otti puikot käteen niin lähtihän se siitä. Terään ja varteen luodaan silmukat yhdeää suosikkialoituksistani, Judy's magic cast- on illa. Tällä tavalla tehdessä ei pysty erottamaan mistä suunnasta neule on aloitettu, ja se on tosi helppo tehdä. 

Sukka neulottiin edes-takaisin aloitussilmukoiden "ympäri" siten että toiseen päähän silmukkariviä muotoiltiin kärki, väliin sopivalle kohdalle kantapää. Sukan leveyden riittäessä kärjen ja kantapään kohdalla kavennettiin, kunnes jäljellä on aloitusmäärä silmukoita. Nämä silmukoidaan yhteen - näette yllä olevassa kuvassa vihreiden raitojen välissä silmukointikohdan. 

Hiukan tarvitaan siis rohkeutta - minulta sujuu tuo luomistapa kyllä, mutta silmukointi (eli Kitchener stitch ) ei vain onnistu ilman tarkkaa tiiraamista. Minulle on suurin apu ollut tästä Knittyn ohjeesta. 

Tästä uutuudesta jäi positiivinen fiilis - malli oli kiva neulottava, jossa ei tarvitse päättää aloittaako sukan kärjestä vai suusta, koska sukan voi neuloa myös sivusta aloittaen. Suosittelen kokeilemaan, jos nurkissa pyörii sopivasti sukkalankaa ja pitkät pyöröpuikot! 

10 kommenttia:

outi kirjoitti...

Olisikohan tuossa pelastus meikäläiselle?:D Ei vaites, todella hauskannäköiset sukat ja kieltämättä tekisi mieleni kokeilla.

Irmelie kirjoitti...

Makeet!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi, ehkäpä, ehkäpä! Sitähän voi aina perustella itselleen että "ei tässä mitään sukka neulota, tämä tulee poikittain" :-D

Irmelie: kiitos! Väri on tosi kiva, tätä täytyy saada lisää.

amuk kirjoitti...

Taidanpa innostua itsekin kokeilemaan jossakin vaiheessa. Ihanat persoonalliset sukat <3

Vyyhti kirjoitti...

Vau mitkä sukat! Täytyypä pistää malli korvan taakse.

Iida kirjoitti...

Mahtavan näköiset sukat, langan tekstuuri on tosi kiva ja sopii tuohon. Kuinka hyvin nuo istuvat ja pysyvät jalassa? :)

Neulisti kirjoitti...

Mahtisukat. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Amuk: nämä ovat kivat! Mikäänhän ei estä tekemästä yksivärisestä langasta tai raoidoittamasta itse.

Vyyhti: hauska kokeilu, suosittelen!

iida: oletan, että nämä lörpsähtävät ennen pitkää. Neulepintahan on väkisinkin pehmeämpi kuin perinteisen sileissä sukissa. Istuvat hyvin ljalkaan, sillä neuloin tarkoituksella liian kapeat, jotta leviämisen varaa ei olisi. Nämä sukat varmasti pyörisivät jaloissa jos ovat liian suuret!

Neulisti: Kiitos :D

Kaisa kirjoitti...

Nuo on tosi hienot! Luulen että omat aivot eivät tällä hetkellä venyisi noihin...

Virve kirjoitti...

Hauskat sukat. Pitäisi ehkä itsekin kokeilla, josko nurkissa pyörivät fabelit näyttäisi paremmilta noin päin raitoina kuin tavallisesti. En ole saanut niitä neulottua, kun alkoivat tökkiä.