tiistai 28. elokuuta 2012

Asymmetrical cables- sukat

Kiitos kaikille palautetta antaneille  ja takkiani kommentoineille! Olen lisännyt edellisen postauksen kommentteihin pienet laskelmat niitä varten, jotka tahtovat muokata takista suuremman. Olisi hauskaa jos takin neuloneet  laittaisivat kommenttilaatikooni viestiä ja linkkiä, kun oma takki on joskus valmis. Se on erinomainen matkaneule, kuten juuri kuulin. Vihdoin sain neulottua sukat kirjasta joka on jo hetken odotellut minua hyllyssä: Ann Buddin toimittama Sock knitting masterclass, julkaisija on Interweave Press. Kirja analysoi hyvien sukkien anatomiaa teoriassa ja käytännössä. Kirjassa on upeita ja vaihtelevia sukkamalleja todella tunnetuilta sunnittelijanimiltä niin, että ei oikein tiedä mistä aloittaisi. Malli: Asymmetrical cables, Cookie A. 
Lanka: wanha Regian perussukkalanka, noin 80g
Puikot:  2 kpl 2,5mm 40 cm pyöröpuikkoja


Näissä hauskoissa sukissa säären palmikot vaeltavat sukan poikki. Pohkeen puolella palmikkorivi on taas suora. Tuntui jännältä aloittaa sukka suusta alkaen. Olen viime aikoina kai urautunut aloittamaan sukan aina kärjestä - tai sivusta! 
Malli on hyvin selkeä ja tuloksena on kivat sukat, joiden palmikko ei paina jalkaa kengässäkään. Loin aloituksessa omaa kokoani suuremman määrän silmukoita, ja kavensin ne pois tasavälein pohkeen puolen palmikon kohdalla. Kavennukset jäävät näin aika kätevästi piiloon, ja sukka mahtuu jalkaan oikein hyvin. 

Juuri nyt on puikoilla lisää palmikoita,  yksi palmikkoinen liki valmis ja toinen  joka oli vain pakko aloittaa... niistä lisää ensi kerralla!


5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kauniit palmikkosukat, upea sininen väri!

Neulisti kirjoitti...

Kauniit on sukat.

Lankakeiju kirjoitti...

Sievät sukat!

Tiina kirjoitti...

Blogissani sinulle tunnustus!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sanna: Kiitos, malli on se juttu!

Neulisti: kiitos :-)

Lankakeiju: Kiitos, ihan on Cookie An ansiota :)

Tiina: kiitos kaunis , käyn noukkimassa.