maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ja vielä kerran, jaksaa, jaksaa

" Neulo taskujen jälkeen suoraan vielä 26 cm, ja sitten tee resoria". Neulon uudemman kerran Veera Välimäen Still Light - tunikaa. Tästä näet ensimmäisen versioni. SL on yksi rakkaimmista, eniten käytetyistä neuleistani. Rakastan sen tummaa harmaata väriä eikä itse pusero ole pahemmin kulunut. Mutta  juuri siksi on hyvä idea neuloa toinen, eikö vain? Vaaleampi väri, sama lanka ja sama malli. Kun nyt jaksaisi helman loppuun saakka... Saa sitten nähdä miltä näin vaalea tunika näyttää sitten valmiina  päällä. 


Kun tikuttelee 3mm puikoilla sitä alkaa kaivata jotain nopeaa, hauskaa ja helppoa. Ompelua siis.


Kas, kuvassa näkyy huoleton käsin ompelu-- tämä on Suuren käsityölehden ( 1/ 2013) ohjeella tehty Kahdeksankulmainen neulatyyny. Toki ompelin sen koneella, mutta täyttöaukon suljin aika ronskisti vain käsin. 


Ja tämä pikkuisen hölmistyneen näköinen tintti on samasta Suuren Käsityöleden numerosta oleva linnun muotoinen neulayyny. (Tammikuu 2013). 

Tein nämä niistä aineista, joita kotona löytyi - molemmat olisivat upeita tyylikkäämmistä kankaista tehtyinä. Täytteeksi laitoin Novitan  Hahtuvaista, joka on sopivan kuohkeaa ja pehmeää. Viikonlopun aikan harjoittelin uuden Ottobre Woman - lehden  kansikuvan mallin mukaan viskoositrikoisen t- paidan ompelua. Malli on mainio ja ohje selkeä. Minun puseroni ovat toki yksivärisiä. Treenasin aika lailla reunan kaitalehuolittelua, mutta pitää sanoa että saumuri vie ompelukonetta trikoon ompelussa kyllä 5-0. 

5 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Still Light on niin hyvä malli. Tsemppiä! :) Lopputulos palkitsee ehdottomasti sen loputtomalta tuntuvan sileän neulomisen. Hyvä idea, että on vaatekaapissa pidempi ja lyhyempi versio. Vaalea ja tumma. :)

Krisse kirjoitti...

Täällä yhä odottelen motivaatiota Still Lightin aloittamiseen... o O. Sinulla jo voiton puolella! Hyvä värivalinta tämä vaalea(kin).

Soile kirjoitti...

Tsemppiä sinne, kyllä se maali siellä horisontissa häämöttää! Mustikkamehu välilä kuppi ja taas mennään.

Still lightiä vähän tässä itkin on mietitty, tummaa violettia? Munakoisoa?

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tanja: Kiitos! Aina ei voi päivittää valmiista töistä :)

Krisse: No ihan lopulta tämä malli tulee aika lailla itsekseen, kun vain saa alulle. Lisäyksiä on hauska tehdä.

Soile: Tänks. Tee ihmeessä oma, munakoiso on aika nami väri ympäri vuoden! On niin kiva päällä, kun voi survoa nyrkit taskuun :)

iikku kirjoitti...

Mulla on toistaiseksi jäänyt still light aina kesken! Mutta hauska hiirulinen. Stemppiä neulomiseen!