sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Suomen kevät yllätti neulojanSovitaanko että kevät ja kesä saavat jo tulla? Otin yllä olevan kuvan tänä aamuna Oulussa siinä klo 7 maissa. Lunta tuli niin, että maa oli valkoinen kello 8 mennessä. Nyt iltapäivällä kaikki on onneksi sulanut. 


Mieleeni juolahti esitellä niitä neuleita, joita olen käyttänyt paljon menneenä talvena. Nämä kaikki ja pari muuta kaveria ovat päässeet jo pesun ja/ tai tuuletuksen jälkeen talviteloille. Linkit vievät tämän blogin postauksiin. ( Jos sinulla on kommentoitavaa, jätä kommentti tähän postaukseen, sillä vanhoihin postauksiin jäetyt kommentit jäävät piiloon - en saa niistä viestejä.)


Kuvassa ylhäältä alaspäin ovat

1. Vihreästä Alpacasta Lightweight pullover
2. Karismasta raidallinen kietaisutakki Quintet 
3. Nepalista harmaa Metro- neuletakki 

Nämä kaikki ovat olleet säännölisessä käytössä tänä talvena. Ohut alpakkainen perusragalan on helppo valinta koska vain. Kietaisutakki on ollut tosi kiva, erityisesti lyhyemmät hihat ovat mieleeni. Harmaa metro- takki on juuri sopiva kun tarvitsee hiukan lämmikettä - sehän on aina edestä auki. Oranssi Burrard lämmittää jo pelkällä värillään. 


2. Islantilaisen lampaan villaa, Lett Lopista Brynja- vetoketjutakki
3. Kaksinkertaisesta Alpacasta tehty norjalainen kaarrokeneule
4. Mustasta Alpacasta ja kirjavasta Fabelista tehty kaarrokeneule, oma sovellus

Näitä neuleita järjestellessä tuli tehtyä muutama huomio. 

1) Dropsin alpaca on ihan syystä lempilankojani. Odotan että toukokuussa on Dropsin perinteiset alpakkalankojen alennusmyynnit, sillä mielessäni on muutama malli, johon ostain mielelläni langat alennushintaan. 

2) Olen todellakin prosessineuloja. Jokaisesta valmiista neuleesta ei tule rakasta luottoneuletta, vaan paljon on neuleita päätynyt laatikkoon häpeämään, lahjoitettu, myyty kirpparilla tai purettu. Silti olen jokaisen neulonut mielelläni neulonut valmiiksi asti. 

3) Varastoa järjestellessäni ja kevät/kesäneuleita hakiessa huomaan että minulla on ehkä jopa vähän liikaa neuletakkeja. Tarvitsen kesäksi yhden tai kaksi pienempää neulepuseroa puuvillasekoitteesta.

4) Minun pitää hiukan hiljentää tahtia neuletakkien kanssa, ja neuloa välillä vaikka sukat tai huivi. Sillä se turkoosinkirjava neuletakki on nappeja vaille valmis! 


5 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Hiljentää tahtia, mitä se on? No totta puhuen, samaa on ollut ilmassa täälläkin jo pidempään. Joka neuletakin välissä olen neulonut sukat tai kaksi. Tosin olen saanut neuleitani parempiin koteihin tänä talvena, joten sen puolesta tilaakin taas olisi. Sillä eihän tässä neulomisessa mitään järkeä ole, mutta mitä ihmettä sitä sitten tekisi?

Soile kirjoitti...

Käy muuten ihmeessä siellä Simon Böökissä jos ole sinne päin menossa. Se oli aikas kiva paikka. Alpakkahylly oli aikas maukas.

Lankakeiju kirjoitti...

Hienoja neuleita kaikki! Minulla on vähän samaa ongelmaa. Vaatekaappi on täynnä neulepuseroita ja -takkeja eikä kaikkia ehdi mitenkään käyttämään. Ja silti koko ajan suunnitelmissa on tehdä lisää.

outi kirjoitti...

Ei kantsi herätä noin aikaisin. Minulla kerrankin lapsi nukkui yhdeksään asti - juuri oikeana päivänä!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Nasti: Niin samaa mieltä! JA mitä sitä sitten tekisi, niinpä... miksi ei voisi tehdä sitä mistä pitää ja mitä osaa? harmi vain että ne kivoimmat neulepuserot tulevat itselle, eikä yksi ihminen ehdi käyttää monta puseroa loppuun...

Soile: uskon. Arvaa vaan saanko tuon miehen ikinä houkuteltua pysähtymään sinne?

Lankakeiju: Niin, lopulta vain tilan puute on esteenä tälle neuepusero/ takkineulonnan jatkamiselle :)

Outi: Sisäinen kello on kalibroitu tosi aikaiseen, seiskalta olen jo normaalisti työmatkalla :(