sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesä kylmä, takki lämmin
Lanka: Istex Lett Lopi, kaarrokkeen pinkki on erikoisväri suoraan Islannista
Fiilis: Kiva takki, mutta… 

Olen aikaisemminkin tehnyt parhaani kehuakseni islantilaisen villalangan upeita ominaisuuksia. Kun on kosteaa ja tuulista, pitää isalannin villa neulojan sopivan lämpöisenä ja kuivana. Istuvan mallinen neule säilytää mukavasti kehon lähellä lämpöä, mutta tuulettuu polyesteri- fleecejä paremmin. 

Ainoa mutta tämän neuleen kanssa on sen reilu pituus. Voisi olla lyhyempikin, mutta koska neule on steekattu en aio muuttaa sitä enää. Ostin ohjeen ja langat suoraan Icelandic knitterin sivuilta keväällä, ja takki valmistuikin kai huhtikuussa. Poseerauskuvatkin on otettu silloin. 

Kaarrokkeen kuviointi on tribuutti Veera Välimäen Color Affection - huiville. Tämän ohjeen mukana tulee seikkaperäisesti suunniteltu koetilkun ohje. Tilkku neulotaan ohjeen langoilla ja sen avulla harjoitellaan niin lyhennettyjä kerroksia kuin steekkaustakin. Hieno idea! Vaikka et olisi koskaan aiemmin neulonut lyhennettyjä kerroksia tai steekannut, niin voit harjoitella. Ajatus on, että mallitilkusta tulisi pieni pussukka. Kurkkaa koetilkut Ravelrystä. Tätä mallia ja lankaa voin suositella varauksetta! Teille, jotka eivät perinteiseitä islantilaiskaarrokkeista pidä: tästä mallista löytyy kokoja melkein vauvasta vaariin. Mali on unisex ja suora, mutta ohje neuvoo tekemään naisten mallin kavennuksilla. Väriyhdistelmiä voi luova neuloja tehdä loputtomiin. Lett lopia ostaisin kuitenkin suoraan Islannista, vaikkapa Shopicelandic - sivujen kautta.

Tässä vielä kuva viime viikon maanantailta, lämmintä +12 ja kevyttä vesisadetta…Kovasti samanlainen kuin tulevan viikon sääennustus. Sainkin pellavaneuleeni kätevästi valmiiksi, mutta kyllä villa vain vie voiton. Takin selästä näkee, että se on napattu suoraan laatikosta. 11 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Tuo villatakki olisi todellakin tarpeen juuri nyt! Neuleesi on tosi kaunis. Tilasin juuri itselleni Islantilaisia neuleita -kirjan. Sinun vinkistäsi tiedän nyt, mistä kannattaa tilata tarvittavia lankoja.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Lammas: Islantilaisia neuleita - kirja on kyllä aarreaitta kivoja malleja!
Suositelen tuota nettikauppaa, olen tilannut sieltä useasti ja palvelu pelaa. Islanti ei ole EUssa, joten tullirajan ylittävä tilaus täytyy sitten tullata ja maksaa alv.

morso kirjoitti...

Ihana takki. Itse ostin Islannista aidon takin itselleni toukokuussa ja rakastan sitä. Tosin nyt pitäisi välttää sen käyttöä, että saisin hihat lyhennetyksi ennenkuin ne huopuu purkukelvottomiksi. :)

Tiina kirjoitti...

Kaunis takki! Ihanat värivalinnat. Voi että, mäki tahon!

Niina Risulainen kirjoitti...

Voi, että on ovela kaarroke! Kaunis takki:)

Kaisa kirjoitti...

Ihana takki, ja taatusti lämmin!

Lotta kirjoitti...

Tosi kaunis takki!

Päivi kirjoitti...

Kaunis takki, mielenkiintoinen kaarroke. Minulle pituuskin olisi oikein sopiva.

Emma kirjoitti...

Kauniit sävyt ja mukavan pörheän näköinen - lämmittää tänne asti!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Morso: No todella kannattaa lyhentää :)

Tiina: Eihän se ole sitten kuin tehdä, tämä on mainio.

Niina Risulainen: Hauska oli neuloa, sillä lyhennetyt kerokset ja värinvaihdot tehtiin uudella tavalla.

Kaisa: Lämmin, juu. Mutta ei kuuma!

Lotta: Kiitos, kehtu ovat kyllä sunnittelijalle joka on tämän keksinyt. Minä vain neuloin.

PäivI: Pituus harmittaa, koska minulle riittäisi 3-4 cm lyhyempikin. Muuten tykkään kovasti mallista ja materiaalista.

Emma: Lett lopi on ihanan villaista, mutta onneksi pestynä pehmeää :D


Neulisti kirjoitti...

Missähän välissä oon taas pudonnut vahingossa lukemasta tätä blogia? Ihana löytää se uudestaan. :) Mahtavan näköinen neuletakki. Sen kaulus on kerrassaan nerokas.