maanantai 4. elokuuta 2014

Seacoast


Lanka: Novita Kaisla, noin 5 kerää
Puikko: 4,5mm 
Fiilis: erävoitto


Ylemmässä kuvassa värit ovat hienosti rikkaat, todellisuus on jossain näiden kahden välillä. 
Seacoast on ylhäältä alas neulottava, perinteisesti säteittäin lisättävä neule, jota ei ole tarkoitettu pysymään olkapäillä. 

Kuvittelen, että tavallisena kesänä tämä neule on passeli puettava vaikka bikinien ja shortsien kanssa, vilpoisan unitiretken jälkeen. Nyt, liki 30 asteen lämmössä …sanotaanko vaikka, että ei ole tukalan kuuma, mutta ei varsinaisesti ole neulekeli. 

Fiilis on hiukan plääh, johtuen ehkä siitä että ostin langan päähänpistosta. Kuvittelin neulovani erään idean mukaisen puseron jo pitkään varastossa olleesta ohjeesta, mutta se ei ottanut tuulta alleen.  Jostain takavasemmalta kuului sellainen naputtava ääni, joka sanoi että "kyllä se lanka on nyt vaan neulottava, ei saa kasvattaa lankavarastoa" ja Seacoast tuntui sopivan. 

Helppo ja joutuisa oli neuloa. Laskeutuvammasta, tyylikkäämmästä langasta tämä olisi aika kiva malli. Toki täytyy huomioida, että kaarroke on erittäin venyvä. En silti ole erityisen tyytyväinen, mutta ei kai sitä jokainen neule voi olla ihan napakymppi? Eikä tuota tiedä miten paljon tämä pääsee vielä käyttöön. Lanka: Drops Bomull- Lin, noin 3,5 kerää
Koukku: 3,5?? 
Fiilis: Tosi hyvä!

Siitä ikimuinoisesta Bomull- lin:istä tuli kuin tulikin kiva kassi. Mallikuvio on erittäin helppo muistaa ja minun silmääni kaunis. Tämän mallin lankavaihtoehtona on Dropsin Paris, josta löytyy varmasti jokaiselle lempiväri - tosin minä kiinnostuin niistä uusista jeans - väreistä. 

Olen tässä ohella aloitellut Virkkuri 2 - kirjasta tonkkaa, mutta Mopparin virkkaaminen ottaa todella kovasti käsiin. Siispä se saa edetä vähän kerrallaan. Kirjopussukka on virkattu, mutta odottaa vain kasaan ompelua. Sen valmistumista hidastaa sopivan nahkaremmin löytäminen, minun kohdalleni kun ei osu kirppiksellä niitä sopivia vöitä. 

5 kommenttia:

Nonnu Neuloja kirjoitti...

Kaunis väri kyllä ja malli kivan rento :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Ilosofiaa: No juu, sinisestä tykkään. Tämä on vähän kuin college- puseron korvike :)

Soile kirjoitti...

Tästä tulikin mieleen että jossain kätköissä pitäisi olla farkkulankaa, siis indigolla värjättyä puuvillaa, joka tehokkaasti värjää sormet neuloessa. Siitä tulisi tuommoinen kiva virkattu kassi.

Ja paitakin on nätti, värisävy ei yllättänyt :)

Emma kirjoitti...

Kauniita kesätöitä, molemmat sen oloisia että käyttöä löytyy :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Soile: Siitä vain tekemään, tuo oli kiva malli. Siitä on ravelryssä kaksisankainenkin versio.
Ja juu, sininen- harmaa -akselilla sitä edelleen pyöritään :D

Emma: Kiitos! Ans kattoa, tuo kassi on ainakin täydellinen rantakassi :)