torstai 18. joulukuuta 2014

Ruusunen, kettuja ja karhuja


Lapaskimara, kaikki ohjeet e-kirjasta Votter fra Eventysskogen / Mittens from the fairy forest


Malli Bjornene og Ulven / Bear and Wolf, miesten koko
Lanka: pääväri Karismaa, noin 80g, mustaa ja harmaata Seitsemän veljestä
Puikot 3,5 mm

Hauskat miehen lapaset! Karhu ja susi liittyvät alempana näkyvien lapasten tarinaan. Käytin tarkoituksella varastosta löytyviä lankoja, ehkä kannattaa varata kerä kutakin kuvioväriä, jos teet vaikka Karismasta.


Malli Revenka/ The suitors of mrs Fox, naisten koko
Lanka: Keltainen Karisma, noin 70g, Novita Nalle, Seitsemän veljestä ja Karisma
Puikot 3,5 mm

Kansansatu kertoo leskirouva Ketun kosijoista: Lapaseen tuli kettu, karhu, susi ja jänis… sekä musta kissa!   Kissa on tuolla peukalossa. Tarina on norjassa tunnettu animaatiofilmin kautta. Sievät lapaset näistä tuli. Käytin aika lailla samoja värejä kuin mallissakin, sillä minulle oli tuota keltaista Karismaa varastossa. Ohuemmat kuviolangat upposivat kauniisti tuohon kuohkeampaan lankaan, eikä eroa juuri huomaa näin pienessä tuotteessa. 

Tässä lyhyt pätkä tuosta nukkeanimaatiosta. Aivan lopussa näet leskirouva Ketun neulomassa!


Malli Törnerose / Sleeping beauty, pieni naisen koko
Lanka: Karisma noin 50g kutakin
Puikot 3,25mm 

Tämä sievä malli olisi kyllä ansainnut vähän kirjontaa ja koristeluja. Kokeilinkin vaikka mitä pistoja, mutta en vain saanut mieleistäni jälkeä. Paksut ja lämpimät näistä kuitekin tuli, mutta itse kaipaan vähän enemmän vielä. Toivottavasti nämä ylläolevat sopivat saajilleen. Yläkuvassa näkyy vielä uusi pari Nokken -lapasia, jotka neuloin 6-8v koossa samoista langoista kuin aikaisemman parin. 

Minulla ei tänä vuonna ollut kovin paljoa rahaa lahjoihin, mutta aikaa ja halua ilahduttaa
 kylläkin. Niinpä valitsin jokaiselle sopivan mallin, etsin langat ja käytin aikaani lapasten tekemiseen. Arvioin, että langat jokaiseen lapaseen maksaisivat noin 6-9€.  Aikaani kului noin 2-3 päivää per lapaspari. En voi tietää ovatko nämä  "yäk" saajien mielestä vai kelpaavatko. Halusin kuitenkin antaa parasta mihin pystyin. Asia on tottakai pois minun käsistäni, sillä koskaan ei voi tietää etukäteen mitä lahna saaja ajattelee. 
Olen vain pohtinut sitä, että lapaspari ei kuitenkaan synny tyhjästä, vaan se vaatii materiaalit ja hiukan taitoa tekijältään. Ohjekin usein maksaa, ellei löydy netistä tai kirjastosta ilmaiseksi. En olekaan aivan tavattomasti jaksanut neuloa lahjoiksi, sillä riski siihen että hukkaan aikaa ja rahaa on joka tapauksessa melko suuri. Eivät ne pehmeät paketit sinne kuusen alle ilmasta synny. 

Olenkin iki-iloinen aina joskus kuullessani että lahjaneule on myös saajalleen rakas ja ilahduttaa pitkän aikaa. Silloin olen onnistunut antamaan sitä parastani. 
15 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Todella kauniita,olet taitava!

Ladetsu kirjoitti...

Todella kauniita lapasia!

TiiQ kirjoitti...

Kertakaikkisen ihastuttavia lapasia, jokainen pari!

Minna kirjoitti...

No toivottavasti eivät ole saajien mielestä yäk. Hirmuisen hienoja!

Nina kirjoitti...

No jos eivät saajat pidä niin on saajassa vikaa! :D Aivan tosi kivoja joka ikiset. Harrastan samaa neulomislahjomista itsekin :) Ihan samalla tavallahan voi mennä ostetunkin tavaran kanssa pieleen kuin itsetehdyn, ja luotan että käsintehty on arvokasta itsessään.

Soile kirjoitti...

Kaikki lapaset ovat vallan ihania, kelpuuttaisin niistä jokaiset omiin käpäliini! Siks toisekseen kaikki itseneulotut lapaset hakkaavat mennentullen palatessa kaupan vanttuut. Eikä lahjassa tärkein ominaisuus ole hinta. Itsetehdyssä kuitenkin on nähty vaivaa ja aikaakin käytetty.
Toisaalta lapaset ovat siitäkin hyvät että niille on varmasti käyttöä. Lapset eivät ehkä ole innoissaan pehmeistä paketeista, mutta kyllä ne käyttöön tulevat.

Sanna kirjoitti...

Oih, upeita lapasia! Toivottavasti saajat ymmärtävät olevansa todellisia onnenpekkoja!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Voi kiitos teile kommenteista!
Nina huomautti hyvin että kyllähän ostolahjakin voi mennä pieleen, totta juu.
Soile, hyvin sanottu tuokin, että vaikka lapset eivät ole pehmeistä paketeista aina innoissaan, niin tarvetta kuitenkin on :)

Sanna, minä en ole enää se neuleautomaatti joka aina joka jouluksi teki pipot tai sukat koko suvulle. Toivottavasti näin vuosien jälkeen edes hoksaavat, että ajatuksella on tehty.

Ingi kirjoitti...

Voi kuinka ihania lahjoja, kuka nyt sellaisia ei arvostaisi!

Elina kirjoitti...

Kauniita lapasia!

Tanja kirjoitti...

Aivan kertakaikkiaan ihania lapasia ja hieno kädenjälki sinulla. Ihmettelisin jos eivät saajat arvosta. Melko neulomistahti ollut sinulla, jos 2-3 pv pari. Ainakin jos omaani vertaa. Kirjoneulominen on hidasta hommaa... Pitääpä ihan tutustua tuohon e-kirjaan.

jennileena kirjoitti...

Ihania lapasia! Mun on pakko alkaa käyttämään lapasia, jotta saisi tällaisia hienouksia käteen. ;D

Heleena kirjoitti...

Ihania lapasia!
Nyt pakkanen vain kiristyy, joten lapaset on oikein hyvä lahja!

Lalla - Lempileikki kirjoitti...

Luin tämän postauksesi joskus julkaisun aikoihin ja se on aina silloin tällöin pulpahtanut mieleeni uudelleen, sillä olet tehnyt mitä kauneimpia lahjalapasia ja kuinka paljon olet antanut lapasten saajalle aikaasi niitä neuloessasi. Kuinka monen ostolahjan kanssa on sama tilanne ajan antamisen suhteen? Itsetehtyihin lahjoihin sisältyy aina ihanaa arvonantoa, johon ostolahja ei ylety :)

Kanadalainen neulefilosi postasi joulunaikaan hauskat ohjeet neulelahjan vastaaottamisesta, enkä voi olla linkkaamatta niitä nyt tähän. Ohjeet löytyvät postauksen lopusta :)

http://www.yarnharlot.ca/2014/12/others-have-peace-thrust-upon-them/

Annika kirjoitti...

Todella taidokkaita lapasia! Toivottavasti lahjansaajat osaavat arvostaa :)