maanantai 5. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, vanhat kujeet


Malli: Isabell Kraemer, Il grande favorito
Lanka: Drops Brushed alpaca silk väri 03, noin 5 kerää
Drops Alpaca väri 506, noin 5 kerää
Koko noin 37", pieniet omat lisäykset

Etukappaleen ja resorin muutin oman mieleni mukaiseksi. 

Fiilis: tykkään kovasti! 


Taas harmaa neule. Yllätys! ( Ei varmastikaan. Lempilankani on varmasti Dropsin hiilenharmaa alpakka.) Ostin syksymmällä Brushed alpaca silkiä ajatuksena tehdä yksinkertainen, ohut poolotunika. Sitten törmäsin tähän malliin ja ajatukset muuttuivat. Kaksinkertaiseta alpakasta tehtynä tämä on toki lämmin, mutta kuohkea ja ilmava. Suuri pääntie antaa myös tilaa hengittää. Aivan aluksi en ollut varma, pidänkö näiden kahden värin yhdistelmästä - mutta nyt pidän kovinkin paljon. Kuvasta ei näy mallin kauniisti kaartuva helma, takaosa on muutaman sentin etuosaa pidempi.

Neuloin etuosan ainaoikeaa. Ravelryn neuvoilla selvisin siitä hankaluudesta, joka syntyy kun alussa neulotaan ainaoikeaa edes- takaisin ja vartalossa ympyränä. Resorit tein omaa silmääni enemmän miellyttävästi 1o,1n. 

Merkkaan tämän tagilla valmiit 2014, sitä klikkaamalla pääset näkemään mitä olen blogiin saakka neulonut k.o. vuonna. 2014 olikin aikamoisten muutoksien vuosi, joka päättyi kunnon pamaukseen muutama tunti ennen virallista vuoden vaihdetta. Katsotaanpa, millainen vuosi tästä uudesta tulee. Toivon ennen kaikkea vähän tasaisempaa kyytiä. Koska kulman taakse ei voi nähdä, aion koettaa tehdä parhaani tässä päivässä. 
Neulerintamalta voin kertoa sen verran, että liki valmiina on jo pari värillistä neuletta. Tänään valmistunee uusi pipo, sen sijaan suuri kirjoneuleprojekti on vasta kainaloissa. Katsotaan, jospa saisimme kuvaajan kanssa treffattua näiden neuleiden merkeissä. 

7 kommenttia:

Tiirantai kirjoitti...

Kivannäköine neule! Näyttää todella ihanan pehmeältä ja mukavalta :) Pystytkö vinkkaamaan mistä Ravelrystä löytyy mainitsemasi ohje edestakaisneuleeseen?

Kaisa kirjoitti...

Tosi kaunis neule!
Olen jo pitkään katsellut tuota mallia ja sopiva lankakin olisi olemassa, mutta vähän arveluttaa tulisiko noin paksua (=kuumaa) paitaa pidettyä.

Soile kirjoitti...

Tuo pinta näyttää ihan pörröiseltä ja uskuu lämpöä ruudun tällekin puolelle.

Joku piuha ilmeisesti poikittain päässä mutta "kirjoneuleproduktio kainaloissa" jotenkin hihitytti. Syntyy erinäisiä mielikuvia :)

Hyvää uutta vuotta sinulle!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tiirantai: Kiitos Kaunis, paita on tosi kiva.
En nyt suoraan muista mistä löysin apua. Etsin ohjeen Ravelryn projekteista, joissa oli tehty samoin eli ainaoikein tuo etumus. Löytyy varmaankin hakemalla samalla tavalla :)

Kaisa: Kiitos! Miksikös ei, nythän on paukkupakkaset? Minä palelen aika lailla. Tämä on tosiaan kuohkea ja hengittää hyvin.

Soile: Kivan pörröinen on tuo juu :) Ja en ole ihan kainaloita neulomassa vielä :D

Sanna kirjoitti...

Upea harmaa ja ah, kuinka pehmoisen näköinen!

Heidi kirjoitti...

Harmaa toimii aina. Pusero näyttää aivan ihanan lämpöiseltä eli juuri sopivalta näille ilmoille.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sanna: Kiitos, tämä on aivan ihanan pumpulinen. Se Brushed alpaca silk ei tosiaan pistele.

Heidi: Totta turiset! Minä en paistu paidan sisään, mutta pysyn hyvin lämpimänä.