tiistai 27. tammikuuta 2015

Ihan ok, mutta riittääkö se?


LAnka: Cascade 220, aika tarkkaan 4 vyyhteä
Puikot 4,5mm (!)
Fiilis: Enpä tiedä… 


Neulojat, tiedätte varmaankin tunteen. Sitä valitee lankaa ja mallia suurin odotuksin, mutta jokin vain tökkää. Periaatteessa tämä on ihan OK. Mutta kokonaisuutena ei ihan niin kiva kuin ajattelin. Tämä malli voisi olla parmpi laskeutuvammasta langasta, ja kaula-aukon täytyisi tulla alemmaksi…. Toisaalta, pituus ja helmahaliot ovat hyvät. Pidensin hiukan hihoja oman mieleni mukaisiksi. 

Jotenkin vain ei nyt nappaa. Ehkä annan ajan hiukan kulua ja katson tuntuuko paremmalta. Toisaalta, keksin melkein heti mitä muuta tästä langasta voisi tehdä. Ensin toki armoton purku-urakka, vyyhditys ja langan suoristus. Miulla on vielä yksi vyyhti tätä sama värierää jäljellä. Voi hyvänen sentään. 

7 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Minusta kuulostaa siltä, että neuleen kohtalo on jo päätetty ;) Hyvä väri, jonka pitää ehdottomasti päätyä johonkin sellaiseen, jota tulee käytettyä. Mä en pura, vyyhditä ja suorista (koska en osaa), vaan Tikrua apinoiden neulon suoraan neuleelta toiselle. Lopputulos on useimmiten oikein hyvä, lanka kai pysyy kireämpänä eikä uusi neulepinta näytä ollenkaan purkulangasta neulotulta.

Ingi kirjoitti...

Kuvio on kaunis, sellainen katseenvangitsija yksinkertaisessa mallissa. Itse tekisin ehkä vielä pitemmän, silloin se olisikin mekko.

Nasti kirjoitti...

Jos valmistunut neule tökkii jo heti valmistuessaan (tai jopa ennen sitä), ei neuleella yleensä ole sijaa vaatekaapissa. Käyttämättä jää ainakin täällä. Mutta makustele kuitenkin rauhassa, sinulla on kuitenkin luultavasti jo monta muutakin projektia puikoilla... :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

MInna: no tällä hetkellä näin. Purkaminen ei sinänsä näin paksulla langalla ole paha rasti, toisin kuin ohuella ja joustavalla… Mitein vain, lähteekö tästä kovasti väriä, jos vielä kerran kostuttaa. Siten ne mutkat suoristuvat.

Ingi: minäkin tykästyin tuohon kuvioon, mutta nyt se nousee niin ylös kuin kuristamaan kaulaa :(

Nasti: tämä on neulomisen huono puoli - lopputuloksen näkee vasta valmiina. Hyväähän tässä on, että lankaa riittäisi yhteensä se viisi vyyhtiä...

Sipi kirjoitti...

Älä hyvä ihminen pura hienoa neuletta, kova työ takana ja ihan hienolta se ainakin minusta näyttää! Toki jos se kuristaa kurkkua on sitä aika paha pitää mutta jos pikkuisen kostutat ja venytät niin eikö se siitä oleennu ;)

Nina kirjoitti...

Heippa! Minusta neule on herkullinen!!! Toki tiedät itse parhaiten mitä käytät ja mitä et, mutta haluan kehaista silti tuota ihanaa ja hyvin pukevaa kauluksen kuviota, sekä helmahalkioita! Joskus neule saattaa käytössä myös muokkaantua vielä vähäsen, eli kaipaamasi lisälaskeutuvuuskin saattaa vielä ilmestyä. Kaula-aukkoasia olisi itselläni ratkaiseva asia - jos se tuntuu pahalta päällä, se todnäk lötköttää kaapissa käyttämättä.
Annan tai myyn joskus tekeleitäni samankokoisille ystävilleni jos he tykästyvät niihin mihin minä en. Purkaminen herättää nimittäin kauhua :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sipi ja Nina, kiitos ajatuksistanne! En pelkää purkamista, mutta ehkä annan hetken vielä armoa.