torstai 1. toukokuuta 2008

Lämmintä vappua!

Säänjumalat huomasivat lämpimien asusteiden valmistumisen ja toimittivat aivan upean lämpimän vappukelin Suomeen. Pidän nämä kuitenkin käsien ja jalkojen ulotuvilla siltä varalta, että tuuli kääntyy..


Malli Friday Harbor, Nancy Bushin kirjasta Knitting on the Road
Lanka Novita Nalle colori, noin 80g
Puikot 3mm

Nämä jäivät mallia lyhyemmiksi, sillä sukan suun kaunis pitsi on vähän kireä minun jalkaani. Jos neulon nämä uudestaan, lisään yhden mallikerran lisää, ja voin tehdä varresta pidemmän. Ohja on valtavan selkeä ja mallikuvio helppo muistaa ulkoa -taattua Nancy Bush-laatua siis. Lisäksi sukat istuvat kuin valetut, nappiin meni tällä kertaa!



Malli Endpaper mitts, see Eunny knit-blogista
Langat Sandes sisu ja Lanett
puikot 2.5 mm

Nämä neuloin kylmien aamujen lämmikkeeksi, selkeän graafinen värivalinta johtuu sekä uudesta mustasta takista ja sitä, että molempia värejä pyöri yksi yksinäinen kerä varastossa. Lyhensin yhden mallikerran varresta ja puolikkaan kämmenestä, sillä minulla on aika pienet kädet. Samalla perusmallilla olisi tosi helppo neuloa vaikka miten monet kämmekkäät - Haaviston kirjasta malli ja menoksi.

Olen innostunut kuvaamaan ja listaamaan lankojani Ravelryyn. Minulla on aika hankalapääsyisissä paikoissa osa langoista, ja osasyy varaston kasvamiseen on varmasti inventaarion puute. Ehkä ihan oikeasti voisin neuloa enemmän jo kaapissa olevista langoista, jos ja kun tiedän, mitä aarteita siellä on? Ravelryn kautta voisin sitten helposti tarkastaa, mitä löytyy... sanoo optimistinen prosessineuloja. Hyvää vappua kaikille lukijoilleni!

3 kommenttia:

hekku kirjoitti...

Ihanat, kauniit, söpöt sukat!
Ja kämmekkäät kans :)

Satu kirjoitti...

En ikinä usko, että kukaan voi OIKEASTI oppia mitään mallikertaa ulkoa. En minä ainakaan. Sitten muistin, että olenhan minäkin yhdet sukat tehnyt muistista. Oli vielä pitkä välikin sukkien välissä. Pitää kai olla tarpeeksi yksinkertainen mallineule. Tuo näyttää kuitenkin aika pro-mallilta...

Ja ihanat kämmekkäät.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Hekku ja Solveig! Voitte vaikka molemmat neuloa nämä itse, jos haluatte -lainasin kirjan paikallisesta kirjastosta! Tämän sukan mallikerrat ovat kyllä ihan helpot. Tosin tikuttelin kerran yhden shaalin täyteen tuota suussa olevaa "candlelight" kuviota...