sunnuntai 3. elokuuta 2008

Kaksin sukka kaunihimpi

Malli: Seaweed Socks, wendyknits.net
Lanka: Lana Grossa Meilenweit cotton terra, 80g
Puikot: 2.25mm

Eikö vain? Yksinäinen sukka vain harhailee ja muistuttaa neulojaa innostuksen loppumisesta. Toisaalta, jännittävä sukkamalli saa kokeilemaan pariinkin kertaan uutta. Voin kertoa että minun ei tarvitse aloittaa golfin pelaamista itsehillinnän kasvattamiseksi - on tarpeeksi "kasvattavaa" oppia uusi sukan kantapää.
Malli Seaweed socks-muunnelma, wendyknits.net pohjalta
Lanka: Regia Kaffe Fassett Design collecrion, Landscape Fire 4259
Puikot: 2mm

Molemmat sukkaparit on neulottu Wendy Knits.net Seaweed socks-ohjeella. Tässä mallissa on varsin kasvattava kantapää, kannattaa tutustua! Alemmissa sukissa jätin pitsikuvion pois ja pidin saman silmukkamäärän. Pienemmät puikot tiukensivat tarpeeksi kokoa ja tuloksena on hyvin istuvat sileät sukat.

Yksi lempi-inhokkejani on raidallisen sukkalangan epätasainen käytös. Tällä mallilla sain kuin sainkin identtiset sukat: Aloitus on kärjestä nk. 8- luonnilla, lisäsin pohkeeseen muutaman silmukan tilaa antamaan. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt Regian langasta: molemmat kerät aloittivat raidoituksen samasta kohdasta ja myös päättyivät samoin! Ei siis pelkoa eriparisista sukista joissa raidat loikkivat miten kuten.

6 kommenttia:

kio kirjoitti...

kauniit sukat! nuo kaffe Fassetin lankojen raidat on aika säännölliset vaikka näyttävät epäsäännöllisiltä, eli voi helposti tehdä toisen sukan samanlaiseksi

Satu kirjoitti...

Sullahan on raitaneuroosi. Mullakin oli, mutta sitten päätin, että raitasukkien kuuluu olla erilaiset. Tulisikohan pulma, jos kerästä vain tulisi samanlaiset?

Mutta sitä piti sanomani, että kai mun on sitten pakko tilata Titityystä tuota Kahavilankaa, kun en mä pääse siitä ajatustasolle aroon...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kio, kitos - tykkään noista raidtojen rytmeistä ja vaärien leikistä ihan hirmuisesti.
Solveig, anna periksi! Toki lanka ei ole halpaa, mutta joillain Regioilla on 10 vuoden takuu... 10 € tekee vain 1€/ vuosi!

Sipi kirjoitti...

Suloisia sukkia :)
Näin kesän lopulla alkaa kummasti noita sukkia syntymään, minullakin muutamat jo tuloillaan.. ja kiitokset tuosta linkistä, sieltä löytyikin monet kivat sukkaohjeet :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sipi, ollos hyvä! Itse olen Wendyn pitkäaikainen lukija, viime aikoina Wendy on tehyt lähes yksinomaan sukkia. Ensi vuonna sieltä tuleekin sukkaohjeista kirja.

Ja edelliseen omaan kommenttin.
Kääk kun mä en osaa kirjoittaa edes omia kommenttejani ilman virheitä! Mulla on oikoluku-härö ja nakkisormet.

Markka kirjoitti...

Ihania sukkasia!
Tuo Regian raitalanka onkin muutes tosi kivaa, en yleensä ole mikään erityinen raitalankojen ystävä.

Ostoslistalle joutaa.