sunnuntai 31. elokuuta 2008

Minimalistinen neuletakki

Malli: Minimalist Cardigan, Interweave Knits Syksy 2007
Koko: 35"
Lanka: Gjestal Janne, väri 434. Menekki 470g
Puikot: 4.5mm pyörö


Aika monet asiat tässä neuleessa ovat minimalistisiä. Ajatustyön määrä oli hyvin pieni: ohje oli taas kerran yksityiskohtainen ja selkeä. Neuleen muotoilu ja viimeistely olivat kerrassaan vähäisiä. Yksi ja sama puikko käytössä koko ajan. Ei hankalia pintakuvioita. Suorastaan olemattomat kiinnitykset. Ainoa asia, joka ei ole ihan vähäinen on mielihyvä. Tämä neule pääsee kovaan käyttöön työpaikalla ensi talvena!

Vertailua varten kannattaa katsoa Pujoliivistä löytyvä versio tästä takista. Minä aion pitää takkiani auki ja koska muutenkin vedän hihoja ylös, tein hihani 3/4 pituisiksi. Tämä malli on yksinkertaisuudessaan on todella kaunis ja monikäyttöinen. Minusta ainakin olisi hauska nähdä useampikin neuloja tämä päällään - sen verran hyvä fiilis tästä tulee!

5 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Kaunis on! Ja samaa mieltä olen, että takki on minimalistisuudessaan kerrassaan nerokas. Minullakin on puikoilla jo toinen, tällä kertaa ystävälleni, joka ihastui malliin. Kenties neulon vielä itsellenikin toisen, tällä kertaa ilman mitään modauksia ohjeeseen...

Tui kirjoitti...

Tää on ihana! Kaunis. Täytyy kyllä pistää itelläkin to do-listalle, olen neuletakki-ihminen ja tuommoinen perusneuletakki on just semmoinen joita tarvii aina kaappiin. :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Siitä tuli kaunis, oikein naisellinen malli.

Tytti kirjoitti...

Näytää tosi hyvältä. Neuletakki-ihmiseksi minäkin tunnustaudun ja tämä olisi kyllä oiva lisä vaatekaappiin. Harkintaan, ehdottomasti.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitoksia! kiva, kommentoijat ovat samoilla linjoilla! Kyllä tämä on hyvä malli, oikein sellainen perus- "ruisleipä" verrattuna niihin mielenkiintoisen jännittäviin malleihn, jotka sitten tuottavat päänvaivaa liikaakin...