sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Alku aina (tosi) hankalaa...

Miten vaikeaa on oppia uusi aloitus? Kuvassa Diminishing Ribs eli Katoavat resorit - neuleen ohjeen mukaan tehty nk. tubular cast on. Sain aikaiseksi vain tuollaisia koristeellisia lankalenkkejä, jotka eivät asettuneet nätisti edes venyttämällä. Todella joustava tapa aloittaa neule, myönnetään. Purin kuitenkin tämän ja päätin kokeilla Interweave Knitsin syksyn numerossa ollutta tapaa tehdä näkymätön aloitus joustinneuleessa.Tässä neulotaan ensin hiukan eri langalla pohjiksi, ja sitten nostetaan lisäsilmukat puikoille ja puretaan toinen lanka pois. Periaate oli selkeä, mutta en tykännyt tästä reunasta: se oli tosi löperön oloinen eikä niin siisti. Siispä vain kahden langan luonti tosi joustavasti ja menoksi.

Viikolla sainkin neuleen etenemään hyvin, Tikkuajien tapaamisessa varsinkin neuloin pitkät pätkät... ja täysin väärin! Ei kun purkamaan. Tämä on kuitenkin joutuisa neuloa, sillä olen keskiviikosta edennyt nyt melkein helmaan asti.

Ja voi miten hienoa! Pienen iloisen käsityöblogin Niina on muistanut minua tällaisella tunnustuksella!

Olen tosi iloinen, että blogini on jollekin hyvän mielen lähde. Niin minullakin on moniaita blogeja- oikeastaan kaikki, joissa käyn - jotka ovat ilon, ideoiden ja opin lähde. Kiitos kanssabloggaajat, että olette olemassa siellä!

3 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Karvastaa? No, taas opin lisää suomea. Tänään oli hauskaa lukiolaisten aineita palauttaessa. Yksi oli osannut käyttää sanakirjaa ja oli kirjoittanut (koulutöistä puhuessaan), että "I must write more substances". Pulisin aikani sanakirjojen käytön vaaroista ja lopulta äimistynyt nuoriso keskeytti:"Eiks ne englantilaiset tosiaankaan ymmärtäis tota?" ;)

hekku kirjoitti...

Mun blogissa on sulle jotain :)

Kaisa kirjoitti...

Heh, minä olen ihan toivoton opettelemaan mitään uusia tekniikoita. (No joo, magic loopin jotenkuten.) Vaikka ohjeessa seisoisi mitä, niin minähän luon niinkun luon... :D Se ei ole hyvä juttu, pitäisi edes yrittää. Mutta kun on tällainen postimyyntikuvastoneuloja (= selaa ohjelehteä kuin kuvastoa ja päättää, et ton mä tahon), niin on aina kiire saada valmista...